donderdag 29 augustus 2013

Gezichtsreinigingsdoekjes battle

Jaja ik heb een heuze battle gedaan onder drie verschillende soorten gezichtsreinigingsdoekjes. Vaak denk je dat deze doekjes hetzelfde doen maar niets is minder waar. Ik testte drie verschillende doekjes uit en hier zie je het resultaat!


 Ik testte de volgende doekjes:


 • Kruidvat Pure&Nature Facial Tissues
 • Hema Cleansing Face Wipes
 • Essence My Skin Cleansing Wipes


Zelf heb ik veel gezichtsdoekjes gebruikt, een paar jaar terug toen ik net verkering had met m'n vriend nam ik altijd een pakje mee. Je kent het wel, dan heb je geen zin om je make-up er helemaal netjes af te halen en dan pak je snel een doekje. Heel slecht, i know maar beter dan niets. 


Als eerste de Hema doekjes. Deze zijn voor de normaal/gecombineerde huid en vette huid. Je hebt deze ook voor alle huidtypes of voor een droge huid.De ingrediënten.


Het doekje. Op de foto zie je het niet zo goed maar als je er een uit het pakje haalt zie je duidelijk dat er wat gel opzit. 

Wat vind ik van de Hema Cleansing Face Wipes?
Ik ben erg tevreden over deze doekjes. Ze doen waar ze voor bedoeld zijn en heeft een niet al te sterke geur. De gel die van het doekje afkomt trekt snel in, je hoeft dus niet eeuwen te wachten voordat je aan de slag kunt met tonic of crème. Dan de Kruidvat Pure&Nature Facial Tissues  met Aloë Vera speciaal voor de gevoelige huid. Nu heb ik geen gevoelige huid maar de doekjes voor de normale huid waren een tijdje niet leverbaar en ik wilde ze toch graag testen. Zoals je op de voorkant ziet zitten er geen synthetische kleur, smaakstoffen en conserveringsmiddelen in. Conserveringsmiddelen worden vaak in producten gebruikt om te zorgen dat ze langer houdbaar blijven.De ingrediëntenlijst. 


Het doekje is wat droger dan die van de Hema. 

Wat vind ik van de Kruidvat Pure&Nature Facial Tissues?
Ik vind dit echt geen fijne doekjes. Ze zijn wat droger en daarom is je make-up er niet zo gemakkelijk af te halen. Bovendien is de geur die in de doekjes zitten niet lekker en het blijft ook lang hangen. Nee, dit zijn geen doekjes waar ik snel vrienden mee wordt. 


En als laatste maar niet de minste, de Essence My Skin clearing cleansing wipes. Dit was de eerste keer dat ik reinigingsdoekjes van Essence gebruikte dus ik was erg benieuwd! Ik gebruikte de doekjes voor alle huidtypen, en bovendien alcohol vrij! Altijd fijn. De verpakking ziet er in ieder geval al gezellig en vrolijk uit.Ook hier staat natuurlijk weer op de verpakking welke ingrediënten erin zitten.


De doekjes, ze zijn vochtig maar ook weer niet té. Precies goed.

Wat vind ik van de Essence My Skin clearing cleansing wipes?
Ik ben helemaal fan van deze doekjes! Ik was al tevreden met de Hema doekjes maar deze steken met kop en schouder boven de andere twee uit. De geur is heerlijk, niet te overheersend en niet storend. Het haalt alle make-up moeiteloos weg en je kunt daarna gelijk je gezicht verder verzorgen. Top!Conclusie, de Essence is dus de absolute winnaar in deze battle! Gezichtsreinigingsdoekjes zijn altijd handig, ik probeer ze zo min mogelijk te gebruiken want let's face it .. je gezicht reinigen met een goede melk of gel is het allerbest. Maar wil je dan toch doekjes gebruiken, koop dan vooral die van Essence!


Welke doekjes gebruik jij het liefst?
8 opmerkingen:

 1. Leuke battle, toffe post! Zelf ben ik toch geen fan van reinigingsdoekjes. Ze irriteren mijn huid altijd, zelfs de zachtste doekjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk artikel! Sinds kort ben ik ook fan van reinigingsdoekjes, essence ga ik zeker ook eens kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. handig artikel! die van essence ziet er idd erg leuk uit :)
  ik gebruik zelf bijna nooit doekjes, alleen als ik veel make up op heb en ik ben bijvoorbeeld wezen stappen én lui ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te weten, ik gebruik nu die van de action met sluitverpakking. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik dacht al dat die van Essence het fijnst gingen zijn :)

  Keep on bloggin',
  Summer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik die van Hema wel eens en ik vind ze best oké :D Ik heb je trouwens genomineerd met de Liebster Award op mijn blog :D Misschien wil je wel eens een kijkje nemen? xx abi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik meestal andere van Kruidvat of Balea, maar die van essence wil ik zeker ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk artikel! Ik vind de reinigingsdoekjes van Essence ook erg fijn. Jammer genoeg verkopen ze ze niet altijd in het Kruidvat. x

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!