woensdag 25 september 2013

Weekendje Putten

Jaja ik weet het, jullie hebben al teveel gehoord dat ik een weekendje weg ben geweest. Ik zal er ook niks meer over zeggen maar wil jullie wel heel graag wat foto's laten zien die ik daar door de dagen heen heb gemaakt. Niks bijzonders maar gewoon .. leuk!


Als eerste een paar foto's van het huisje. Again, ik en mijn vriend waren er drie dagen, mijn ouders vierden hier twee weken hun vakantie. Wat extra leuk was, was dat ik in precies ditzelfde huisje jaren achter elkaar hele leuke vakantie's heb mogen meemaken.


De kamer van mij en m'n vriend. We hadden al wat geshopt zoals je kunt zien en ja .. ik had de meeste troep bij me. Something of a girl right? 


De woonkamer. Dat kale stuk wat je hier vooraan ziet geeft me echt jeugdherinneringen. Hoe raar dit ook klinkt. Hier heb ik zo ontzettend veel met mijn zus gespeeld. Lego, speel paardjes, playmobile noem maar op. Wat gaat de tijd dan hard zeg.


De andere kant van de woonkamer.


Zaterdag gingen we vroeg op pad naar Harderwijk. Dit was het stadje waar we vaak gingen winkelen en lekker ergens gingen eten. Helaas was het een beetje een druilerige dag, veel bewolking en regen maar ach we hebben het ondanks dat onwijs naar ons zin gehad!


Mijn vriend had iets met detail foto's haha. Geen idee waarom, maar ach vond 't wel grappig om te laten zien.Toen we het plein op kwamen lopen was er blijkbaar een soort open monumenten dag. Vandaar dat je dus (vrijwillig) met je hoofd op de schandpaal mocht voor op de foto.Musjes!


Het Veluwe meer. 
Bij een koffie tentje wat drinken. Mijn vriend nam een iced cappuccino. 


Ik koos voor thee met appeltaart. Hoe kan het ook anders als het buiten zo regenachtig is?


Na de hele dag te hebben gelopen en geshopt hadden we zin om lekker makkelijk in het huisje zelf eten te maken. En wat is er dan beter dan tosti's? Mijn vriend en ik hadden een soort systeem bedacht om je tosti's te beleggen. Alles in schaaltjes. Yeah, we make a good team. 

Yum yum!Zondag hebben we de hele dag gefietst en zijn we naar 'De Schaapskooi' geweest. Ook dit is iets waar ik als kind veel kwam met mijn ouders en zus. De schaapskooi is een soort houten hut waar je iets kunt drinken, eten, souvenirtjes kunt kopen en informatie kunt lezen. Informatie waarover? Over de schapen natuurlijk! 'De (echte) Schaapskooi' ligt midden op de Veluwe en naast de houten hut staat een stal waarin de Veluwse schapen staan. Overdag gaan ze altijd van 's ochtends tot 's middags de hei op om te grazen. Dit gebeurd onder begeleiding van een professionele schaapshoeder met twee schaapshonden. Altijd rond een uurtje of half vier/vier uur komen de schapen binnen. Dit kun je 'life' meemaken en ook echt daadwerkelijk tussen de schapen staan als ze naar binnen gaan. Heel gaaf! Ik heb het gefilmd maar krijg het filmpje hier helaas niet op. Ik heb natuurlijk wel een aantal foto's voor jullie.


Schaaps knuffeltjes! Het is voor mij traditie om elke keer als ik hier ben een schapen knuffel te kopen. Ik heb er in mijn slaapkamer vier staan en er móest er natuurlijk nog eentje bij! Het schaap wat ik hierboven vast houd heb ik van mijn ouders gehad als cadeau. Hoe lief?


Wat was ik verliefd op dit schapen boter-kaas-en eieren speelbord. Schattig!


Wat voor mij nieuw was is dat ze ook wat beauty producten hadden. Voetcreme, handcreme, lichaamscreme & gezichtscreme gemaakt van schapenvet. Ik heb twee producten meegenomen om te testen!


Daar zijn de schaapjes!

Hier is de stal waar ze naar binnen gaan. 


Stal poes. 


De stal voordat de schapen naar binnen gaan. Ik had ook nog een filmpje gemaakt van het moment dat de schapen naar binnen gingen. Helaas lukt het me ook niet om deze online te krijgen.Liefs Anoeska.
4 opmerkingen:

  1. Nog nooit geweest in Putten, maar het ziet er wel interessant uit. Erg leuke foto's en veel natuur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto's! Al die schapen, ik wil ze knuffelen. En dat musje, zo schattig!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!