zaterdag 8 februari 2014

Die goeie ouwe tijd

Ik kan soms echt verlangen naar de tijden dat het nog allemaal lekker makkelijk was. De tijd dat je wat jonger bent en geen ingewikkelde dingen aan je hoofd hebt. Daar horen dan natuurlijk ook de specifieke dingen die je, als je eraan terug denkt, toch wel mist. 


Ik ben altijd al gek op paarden geweest. Ik heb lessen gehad op een manege, verzorgpaarden gehad. Ja ik was echt een beetje een paardenmeisje. En wat hoort daar dan bij? De Penny! Als ik dit zo terug zie dan neem ik het liefst vandaag nog een abonnement op dit tijdschrift. Jeugdsentiment!


Tot op de dag van vandaag begrijp ik nog steeds niet waarom ze dit goddelijke ijsje uit de handel hebben gehaald. Winner Taco, wat hebben we dit veel gegeten op vakantie. Een heerlijk ijsje met daaromheen een krokante wafel, bedekt met een laag chocolade en nootjes. Hoezo halen ze zoiets uit de schappen? Ik snap het nog steeds niet. Ik zou er een moord voor doen om nu een Winner Taco te kunnen eten.


Het is op één hand niet te tellen hoeveel Playmobil ik wel niet heb. Een manege, een boerderij, een camping noem maar op. Ik was helemaal fan hiervan! Ik kon er altijd heel goed mijn fantasie in kwijt, af en toe vind ik het stiekem nog jammer dat ik er niet even mee kan spelen. 


Wie kent deze nog? Aaaaah van die Fruitella achtige lange snoepjes. Mjummiee.


Nog een verslaving van toen ik wat jonger was: Yes Cake. Wat was dit smerig lekker!


Flippo's! Wie kent ze niet? Wat was dit lang een hype zeg, wij hadden er ontzettend veel gespaard. Volgens mij hebben we nog een map waar we ze in hebben bewaard.


Nog iets waar ik vroeger helemaal gek van was. Ken je ze nog? De poppen die bijna levensecht waren, konden huilen, geluidjes maken, zelfs plassen? (iek) Baby Born! Mijn beste vriendinnetje had een Baby Born waar ik regelmatig mee speelde.


Waarom halen ze alle te lekkere dingen uit de schappen? Wat dachten ze? 'Oh, mensen vinden dit lekker en raken verslaafd laten we het maar niet meer maken'. DUDE! Solero shots, wie kent deze lekkere ijs bolletjes nog?


Dit is is (volgens mij) heel erg oud en bestaat al een hele tijd niet meer: de Speel 'o Theek. Dit was een soort van bibliotheek maar dan met speelgoed. Ik was hier echt gek op. Iedere week mocht je dan iets anders uitzoeken, zo heb ik veel met Baby Doc (een baby die ziek was en die je moest verzorgen) gespeeld en met een keukentje. Wat was dit leuk!


Glow in the dark armbandjes waren bij mij op de middelbare school een hele tijd een echte hype. Je moest altijd zoveel mogelijk van die dingen om je pols dragen. Wat verschrikkelijk eigenlijk als ik er zo over nadenk hihi. 


Dit mis ik nog iedere dag; Knispers. En dan niet de knispers die je hier op de foto ziet. Dat is meer om je een idee te geven. Albert Heijn verkocht een hele tijd chocolade knispers. Je kunt ze nog krijgen in zo'n klein potje als decoratie voor over taarten enz. Maar je had vroeger hele doosjes met dat spul, waaaaarom bestaat dit niet meer?


Hebben jullie dingen die je echt mist van vroeger? 
5 opmerkingen:

  1. Superleuk en zo herkenbaar! Ik was ook abonnee van de penny :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Solero shots, die bolletjes zaten áltijd vast aan mekaar, waardoor ik de verpakking moest pletten en de onderkant open moest maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha nu je het zegt Stephanie, inderdaad maar oh wat waren ze lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!