dinsdag 11 februari 2014

Veranderingen in mijn 'make-up gedrag'

Door de jaren heen verandert je make-up gedrag. Logisch, want je ontdekt nieuwe producten, verschillende manieren om make-up aan te brengen etc. Nu zat ik mijzelf laatst af te vragen in hoevere mijn 'make-up gedrag' is veranderd de afgelopen jaren. 


Meer oog make-up
Als eerste draag ik nu meer oogschaduw dan een paar jaar geleden. Ik vind dit nog steeds het lastigste onderdeel maar ook wel heel erg leuk om elke keer andere looks te maken en uit te proberen.

Meer in evenwicht
Mijn make-up gedrag is wat meer in evenwicht gekomen. Daarmee bedoel ik dat ik wat meer mate kan houden met bepaalde dingen. Ik trok altijd een behoorlijk dikke lijn onder mijn ogen, als het een dun lijntje is oke, dat was behoorlijk rampzalig. Qua foundation kon ik ook echt nog wat leren. Naar mijn werk deed ik vaak een hele dekkende foundation plus een poeder op mijn gezicht. Echt heel heavy. Daar deed ik dan vaak nog zware oog make-up bij. Like what?

Betere kijk op make-up producten
Het bovenste heeft ook een beetje hiermee te maken. Ik kreeg veel meer inzicht in make-up producten. Wat voor foundation kon ik het best gebruiken, waar kan ik het beste een eyeliner aanbrengen, hoe zwaar zet ik mijn wenkbrauwen aan, bij welke look past het beste een mooie lipstick? Al dit soort dingen hebben invloed gehad op hoe ik nu met make-up omga. Ik las wat meer op internet en ontdekte verschillende soorten beauty blogs. Daar leerde ik zoveel van dat dat me heeft geholpen dingen te ontdekken en hoe iets te gebruiken. Bijvoorbeeld foundation. Dit was echt een ramp. Ik had een vette huid en vond het heel moeilijk om er een goede foundation voor te vinden, dus ging ik maar voor een mousse foundation. NO! Echt het meest stomme wat je dan kunt doen is een mousse foundation gebruiken. Tenminste, in mijn geval. Het maakte mijn huid alleen maar vetter, ik kreeg er puistjes, een glimmende huid en velletjes van. Vre-se-lijk. Nu weet ik beter wat bij mijn huid past.


Eyeliner op bovenste wimperrand
Ik was al een tijd fan van oogpotlood maar later ontdekte ik de eyeliner. En dat niet alleen, ik zag ook dat het mooier was om een lijntje eyeliner op je bovenste wimperrand te zetten in plaats van op de onderste. Sindsdien doe ik niets anders meer. Het is gewoon mooier. 

Wenkbrauwen
Wow, de verzorging omtrent mijn wenkbrauwen is echt heel erg veranderd. Ik weet nog dat ik mijn eerste fotoshoot had en de fotograaf vroeg of ik ooit mijn wenkbrauwen had geepileerd. Nee dus. Meteen werd daar iets aan gedaan en hoewel ik helse pijnen uitstond vond ik het resultaat daarna super mooi! Ik ben ze daarna goed gaan verzorgen. Dit houd in; epileren en bijtekenen. 

Make-up verwijderen
Oeeeh ik heb zoiets geweldigs ontdekt om mijn oog make-up te verwijderen: kokosvet! Hier komt binnenkort nog een artikel over. Dit heeft echt veel veranderd, ik had altijd een hekel aan make-up van mijn ogen afhalen omdat het altijd zo lang duurde. Nu ik kokosvet gebruik gaat het veel sneller en makkelijker. Lipstick
I love lipstick. Ja natuurlijk, waarom heet mijn blog anders Lipsticklicious? Als klein meisje had ik altijd al een fascinatie voor mijn moeders lipsticks die ze allemaal in één mandje in de gang had liggen. Geweldig vond ik al die kleuren en dat door het dragen van een mooie lipstick je hele gezicht ineens kan veranderen. Nu vond ik het altijd wel lastig om te bepalen wanneer en welke kleur lipstick je moet dragen. Door de jaren heen heb ik dit zelf geleerd, veel dingen uitgeprobeerd en erover op blogs gelezen. Nu kan ik echt niet meer zonder!

Ik vind het erg leuk om te kijken hoe ik ben veranderd met make-up. Grappig om jezelf eens in een spiegel te bekijken. 


Zijn jullie in de afgelopen jaren veranderd als het gaat om make-up?
2 opmerkingen:

  1. Wauw wat ben je mooi, zeg! En wat grappig om te lezen! Ik weet inderdaad nog dat ik zelf ook nooit wist dat ik mijn wenkbrauwen moest epileren, ik vond ze wel prima zo. Maar wat een verschil, zeg!

    Love,

    Rowan


    Personal Style Blog WWW.REDREIDINGHOOD.COM

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!