donderdag 27 maart 2014

Het 'gevecht' met mijn haar


Krullen, slag, stijl .. je hebt zoveel verschillende haarstijlen. Ik blijf me erover verbazen, zeker hier in Melbourne zie ik veel verschillende meiden met ander haar voorbij lopen. Ik ben nog nooit echt blij met mijn haar geweest, van mijzelf heb ik heel veel slag. 'Mooi toch?' hoor ik je misschien denken, nou voor mij is het allesbehalve mooi ...


Ik heb serieus echt een keer goed hulp nodig op het gebied van haar. Vaak zat zie ik iemand voorbij lopen met perfect haar, stijl, glanzend, mooie scheiding .. alles klopt dan gewoon. Hoe komt het dan dat mijn haar nooit, en ik overdrijf niet, maar dan ook echt nooit zo zit zoals ik wil. Het is teveel krul, teveel slag, droog, mijn scheiding zit nooit zoals ik het wil en als ik mijn haar al een keer stijl dan hoeft er maar één windvlaag overheen te komen en ja hoor daar is de slag weer. Meh .. 

Even een paar voorbeelden hoe mijn haar eruit ziet als ik het heb gewassen en er niks mee heb gedaan:
Laat ik over een ding duidelijk zijn: ik heb geen verstand van haar. Natuurlijk weet ik hoe ik mijn haar moet verzorgen, wassen, kammen maar daar houd het dan ook mee op. Hoe krijgen meiden hun haar zo perfect glad, stijl, dun & glanzend? AAAARGH!

Hier even een paar voorbeelden van hoe ik het graag zou willen:


 Kijk dit bedoel ik. Lauren heeft hier onderin een hele lichte slag in haar haar maar verder is het heel mooi steil. En die scheiding, waarom krijg ik het nooit zo?


 Jennifer heeft ook prachtig steil haar. 
Krullen zijn tegenwoordig ook weer helemaal hot maar toch blijf ik stijl haar bij mij het mooist vinden. Hoe krijg ik dit voor elkaar? Heeft iemand tips of advies voor me?
3 opmerkingen:

 1. Ten eerste; ik vind je haar prachtig. Ten tweede; je verhaal is erg herkenbaar. Ik heb eigenlijk ook onhandelbaar haar en kijk soms ook jaloers toe naar meiden met prachtige volumineus haar. Maar de vrouwen op foto's en tv hebben natuurlijk wel uren in de kappersstoel gezeten en worden continu bijgewerkt. Met dit in mijn achterhoofd probeer ik het altijd weer een beetje te relativeren. Maar ondanks begrijp ik je volkomen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit herkenbaar, nooit tevreden zijn met je eigen haar haha. Maar als ik eerlijk ben vind ik jou haar mooier dan de kapsels op de foto's. Ik probeer mijn haar juist altijd zo te krijgen!

  Toch snap ik je absoluut, maar probeer te accepteren bv een scheiding niet perfect hoeft te zitten. Dat is juist prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind je golvend haar juist prachtig! mijn haar zit altijd zooo stijl, ik probeer er van alles aan te doen om er meer volume in te krijgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!