dinsdag 25 maart 2014

Naar buiten zonder make-up, kun jij het?


Natuurlijk voelen we ons allemaal mooier mét make-up, waarom kopen we het anders? Toch heb ik weleens dagen dat ik echt geen zin heb in al die rotzooi op mijn gezicht en mijn huid even wil laten ademen. Vroeger moest ik er niet aan denken om zonder make-up de deur uit te gaan, nu doe ik het regelmatig!


Toen ik nog wat jonger was durfde ik absoluut niet zonder foundation en wat eyeliner de straat op te gaan. Stel je voor dat iemand me zag zoals ik echt was, een huid met rode vlekjes en grote poriën. Toch heb ik het mezelf op een gegeven moment gewoon een soort van aangeleerd. Ik word ouder dus kan het me ook minder schelen wat anderen van me denken. Stel dat iemand denkt: 'Jeetje wat ziet zij er slecht uit zeg', prima ik zie diegene waarschijnlijk toch niet meer terug. Je word gewoon wat makkelijker in je denken.Doutzen Kroes zonder & met make-up.

Wat mij ook wel heeft geholpen is door gewoon random celebs te gaan googlen zonder make-up. Neem Doutzen Kroes, er is natuurlijk een reden waarom ze er in alle bladen stralend uitziet. Want zonder make-up is ze ook gewoon een mens. 
Er zijn gewoon dagen dat ik simpelweg geen zin heb om foundation op te doen, mijn ogen helemaal op te maken en mijn haar stylish te doen. Als ik naar de supermarkt ga zie ik geen reden waarom ik dit niet zonder make-up zou kunnen doen. Zelfs hier in Australië ga ik regelmatig met een onopgemaakt gezicht boodschappen doen of gewoon even wandelen. Who cares?
Mascha van Beautygloss had eens een hele goede actie waarin iedereen zijn profielfoto zou veranderen naar een profielfoto zonder make-up. 


Hoe staan jullie hier tegenover? Ga jij weleens zonder make-up de deur uit of zorg je er altijd voor dat je er goed opgemaakt uitziet?

3 opmerkingen:

 1. Leuk artikel dit. Vooral om je weer even te beseffen dat ook modellen er zonder make-up heel anders uitzien. Zelf ga ik (naar mate ik wat ouder wordt) gerust op zaterdag zonder make-up de straat op, sporten of boodschappen doen. Eerder deed ik dat echt nooit, maar waarom zou je dat ook niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga nooit zonder de make-up de deur uit als ik de keuze heb, maar voor modellenwerk kan je echt niet met make-up op shoots verschijnen, dus als ik een shoot heb dan moet ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee ik kan het niet. Hoe graag ik het ook zou willen: ik kan het niet. Ik heb altijd wel mascara, bb cream, poeder, blush & wenkbrauwpoeder op. Oeps.
  Sowieso vind ik het tutten voor de spiegel sowieso heel fijn, leuk en ontspannend. Maar ik voel me er ook gewoon zekerder bij.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!