dinsdag 1 april 2014

Eureka Skydeck 88 Melbourne

Zoals ik al eerder vertelde zijn we een tijdje terug de Eureka Skydeck in Melbourne opgeweest. Dit is de hoogste woontoren ter wereld en je kunt met de lift naar de 88e verdieping waar je een prachtig uitzicht over Melbourne hebt. Om eerlijk te zijn vond ik het best een beetje eng haha maar ik had het niet willen missen!


Om jullie een beetje een idee te geven wil ik graag wat foto's laten zien die we gemaakt hebben. 


Je stapt in een lift en binnen een paar seconden ben je al op de 88e verdieping, niet te geloven hoe snel dit gaat. Ik heb wel kauwgom genomen om het 'ploppen' van mijn oren tegen te gaan maar uiteindelijk viel het heel erg mee. 


Dan stap je uit en zie je dit .. Prachtig!
Hoooooog!


De hoogste brievenbus van Australiƫ!


Omdat het dat weekend Labour Day was waren er twee kermissen opgezet die je vanuit de toren heel goed kon zien. 


Als je op zo'n hoogte over de stad uitkijkt besef je pas hoe groot het eigenlijk is.


Spot de waterskiƫr ..
Hier kijk je uit over Flinders Street, dat is het station waar wij altijd uit de tram stappen. Dan loop je langs de kerk zo het centrum in.
Selfieee.
We hadden een ticket gekocht waarmee je overdag en 's avonds de toren op kon. Nu hadden we het zo berekend dat als we rond een uur of half 8 weer zouden gaan we de zonsondergang konden zien. De rij voor de lift was alleen verdrievoudigd vergeleken met 's middags dus duurde het langer voor we boven waren. Toen we boven waren zagen we nog een heel klein stukje zon, fotograferen was al te laat haha.


En langzamerhand gingen alle lichtjes in de stad aan. 


Ik vond het een super gave ervaring en ben heel blij dat ik dit gedaan heb. 's Avonds vond ik het mooist omdat je toen alle lichtjes zag, geeft toch iets bijzonders. Als ik de foto's zie word ik elke keer weer een klein beetje meer verliefd op Melbourne.
2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!