donderdag 22 mei 2014

The Sims 4 komt eraan!

De Sims en ik go waaaaay back. Toen ik nog thuis woonde speelde ik urenlang, dagenlang zelfs, de Sims in de werkkamer van mijn vader. Nog steeds ben ik he-le-maal gek van dit té gekke spel en de nieuwste Sims 4 komt dit jaar uit! WHOEEHOEE!
Oh men, krijg jij ook van die jeugdsentiment gevoelens als je naar deze foto kijkt? Dit is de eerste Sims, wat heb ik dit spel veel en met plezier gespeeld zeg. Huizen bouwen was niet zo mijn ding, het leven vond ik altijd veel leuker. De Sims Abracadabra was echt mijn favoriete uitbreidingspakket samen met Seizoenen en Beestenbende. Lekker toveren en gekke drankjes brouwen, ik vind het jammer dat dit niet in de nieuwe Sims spellen zit. (voor zover ik weet?) 


Ik wou dat ik dit soort huizen kon bouwen. Serieus, ik zit soms allemaal Youtube filmpjes te kijken van mensen die de meest bizarre, gigantische, fantastische huizen maken. Hopelijk leer ik er wat van en kan ik dit allemaal toepassen in de Sims 4. Trouwens ook wel leuk om te weten, in de Sims 4 is huizen bouwen nóg makkelijker, je kunt nu in één klik hele kamers bouwen en ook heel gemakkelijk kamers verslepen en ze neerzetten waar je wilt. Handig!De officiële trailer van De Sims 4.


Screenshot van de Sims 4.


Screenshot van de Sims 4.


Wat is er nu echt zo leuk en vernieuwend aan de nieuwe Sims? Het voornaamste is de Sims zelf. Ze zullen nóg meer op mensen gaan lijken, hun gezichtsuitdrukkingen en bewegingen worden nóg realistischer en voor het eerst beleven je Sims Emotionele Diepgang. Je Sims kunnen vijftien verschillende emotionele toestanden ervaren en ze worden beinvloed door andere Sims, gebeurtenissen, acties, herinneringen maar zelfs door voorwerpen of de kleding die je Sim op dat moment aan heeft. 


Je kunt je Sim nu nog meer aanpassen. Gespierd, dik, dun .. het wordt allemaal veel en veel echter. 


De Sims waren altijd al leuk maar oké, let's face it, op een gegeven moment was je wel uitgespeeld. Hiermee bedoel ik dat alle wensen en uitdagingen (in bijvoorbeeld de carrière van je Sim) waren voltooid. Ook dit is nu helemaal anders omdat je dus speelt met Emotionele Diepgang. Iedere keer kan je Sim in een hele andere bui zijn, depressiviteit (oké die kenden we al) maar zelfs een ochtendhumeur kan jou Sim weleens overkomen. 


Ik baal zo enorm dat ik de Sims niet heb meegenomen hiernaartoe. Thuis heb ik de Sims 3 Basisspel, Beestenbende en Studententijd. Uren was ik kwijt aan dit spel haha. Ken je dat, dan begin je met spelen en ineens wordt het buiten alweer donker. Helaas heb ik het spel dus niet voor op mijn computer maar ik speel het soms via de App op de Ipad. Helaas is deze lang niet zo leuk als voor de pc maar hey, ik moet mijn honger naar de Sims toch een beetje stillen toch? (haha)

De belangrijkste veranderingen + dé redenen waarom je (en ik zeker) dit spel in huis moet halen zijn:


 • Nieuwe Sims - Maak en bestuur nieuwe Sims met hart, lichaam en ziel.
 • Intelligentie - Je Sims bewegen en gedragen zich natuurlijker dan ooit: het uitvoeren van taken, uitdrukken van emoties tot de manier waarop ze lopen. Kies het karakter van je Sims, selecteer wat ze het liefst willen doen en verken de omvang van deze levenslange doelen via de gedachten, sociale vaardigheden, carrières, en herinneringen van je Sims.
 • Emotionele Diepgang - Sims beleven voor de allereerste keer emotionele diepgang. Je Sims kunnen vijftien verschillende emotionele toestanden ervaren en worden beïnvloed door andere Sims, acties, gebeurtenissen, herinneringen, of zelfs de kleding, omgeving en voorwerpen die je kiest. De keuzes die je maakt beïnvloeden het spelverloop en de verhalen van je Sims en kunnen zelfs tot heftige reacties leiden. 
 • Nieuwe creatieve hulpmiddelen - Creeer-een-Sim en Bouwen zijn eenvoudiger en leuker dan ooit geworden om te gebruiken. Je hebt alle vrijheid om je Sims met tactische precisie vorm te geven en moeiteloos het huis van je dromen te bouwen. (dit kan ik zeker gebruiken, hi)
 • Levendige Buurten - Kies uit verschillende omgevingen voor je Sims om in te wonen. De kleurrijke beelden brengen het huis van je Sims op prachtige wijze tot leven. 
 • Deel je creaties - Deel de huishoudens van je Sims en doe een gooi naar eeuwige roem. Download creaties van de community voor een gloednieuwe uitstraling.
 • Prachtige beloningen - Verdien nieuwe voorwerpen, kleding, en eigenschappen door evenementen te voltooien, verzamelbare voorwerpen te ontdekken en belangrijke prestaties te ontgrendelen.Ik ben echt mega excited naar deze nieuwe Sims. Wanneer 'ie uit komt is nog onduidelijk maar je kunt heb al wel op verschillende sites bestellen waaronder bol.com  Er zijn meerdere 'pakketten' die je kunt bestellen:

Standaard Editie - Bevat alleen het Basisspel €59,99
Limited Edition - Bevat het Basisspel en digitaal 'Feestbeest' materiaal €59,99
Premium Edition - Bevat het Basisspel, digitaal 'Feestbeest' materiaal, digitaal 'Tot in de vroege uurtjes' materiaal en een Creator's Guide (boek met allemaal schetsen).  €79,99
Digital Deluxe Edition - Bevat het Basisspel, digitaal 'Tot in de vroege uurtjes' materiaal, de digitale De Sims 4 soundtrack en een exclusieve set voor Origin €69,99
Collector's Edition - Bevat het Basisspel, digitaal 'Feestbeest' materiaal, digitaal 'Tot in de vroege uurtjes' materiaal, een Creator's Guide, de digitale soundtrack van De Sims 4. Als extraatje zit er een USB Flash Drive van Steelseries in de vorm van een Plumbbob diamant in. Deze Flash Drive toont hoe je Sim zich op dit moment voelt. €99,99

Ben jij ook een die hard Sims fan & ga jij hem kopen als 'ie uit is?

6 opmerkingen:

 1. Ik ben zoo benieuwd naar de nieuwe Sims! En nu wil ik de Sims spelen, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooohmyygod. Ik voeleen verslaving aankomen! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha volgens mij ben ik een van de enige die nog nooit Sims heeft gespeeld! Maar het ziet er wel heel leuk uit :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow Myrthe! Dat kan ik me bijna niet voorstellen haha. Ik zou het toch eens proberen als ik jou was. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuk artikel, ik ben zooo verslaafd aan de sims!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel lang geleden speelde ik sims 1. Die vergelijken met de versie van nu... het kan bijna niet meer. Het ziet er zo echt uit!

  Ps. Er is momenteel een winactie op mijn site. Doe je ook mee? <:o)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!