woensdag 11 september 2013

Dr. Oetker aardbeien kwarktaart


Ik heb veel verslavingen als het om eten gaat, voornamelijk slechte dingen helaas haha. Een daarvan is Aardbei Kwarktaart van Dr.Oetker. De hemel! Waarschijnlijk weten veel van jullie al hoe deze te maken, het is echt een piece of cake maar wilde het toch laten zien met foto's.


Laten we beginnen! Wat heb je nodig voordat je aan deze lekkernij kunt beginnen?

- Een pak Dr.Oetker Kwarktaart
- Een mixer of garde
- 250 ml slagroom
- 500 gram magere kwark
- 60 gram boter of margarine
- 400 ml water
- Een springvorm


In het pak zit eigenlijk het meeste wat je nodig hebt voor het maken van deze taart; een taartmix, kruimelbodemmix en een op maat gemaakt bakpapiertje. Ik begin met het bakpapiertje. Pak je springvorm en leg het papier netjes op de bodem. Zorg dat het een beetje gelijk ligt, dus dat er niet aan één kant meer bakpapier zit dan aan de andere kant.


Pak vervolgens de rand van je springvorm en klik deze weer op de bodem vast.


Simple as that. 


Dan op naar de volgende stap. Dit is ook de reden waarom ik als eerste zorg dat het bakpapiertje goed in de vorm ligt. Als je namelijk de kruimelmix hebt gemengd met de boter is het belangrijk dat je deze meteen over de bodem kunt verdelen. Pak een pannetje, niet te groot dit duurt langer om te verwarmen, en smelt hierin de boter. 


Terwijl je wacht tot de boter helemaal is gesmolten pak je je bodemmix er alvast bij. 


De boter is nu helemaal klaar, zorg ervoor dat er geen klontjes meer inzitten. 




Gooi het hele zakje met de bodemmix bij de gesmolten boter. Zodra je dit hebt gedaan pak je een lepel en roer je het allemaal goed door elkaar.


Er is een kans dat je deze boter/kruimel emulsie nu wilt opeten. Want het ruikt echt goddelijk!


Roeren, roeren, roeren maar!


Als het één massa is geworden is de kruimelbodem klaar. 


Gooi het allemaal in de springvorm .




Pak een grote eetlepel of opscheplepel en druk de kruimelmix goed plat en verdeel het over de gehele bodem. Probeer het zo gelijk mogelijk te verdelen zodat je niet op één plek meer kruimelmix hebt. 






Ben je helemaal klaar? Mooi! Zet de springvorm dan 10 minuten in de koelkast zodat de bodem even hard en koud kan worden.


Dan gaan we verder met de vulling. Meet alvast 400 ml water af, pak een grote kom, een mixer (of garde als je geen mixer hebt) en de taartmix. 




Gooi de taartmix in een ruime kom. 




Voeg al het water toe. 


Klopt dit met je mixer of garde in 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel.


Tot het er zo uitziet.


Pak de kwart en slagroom erbij en voeg deze allebei toe aan het mengsel.








Meng dit vervolgens op de hoogste stand in 2 minuten goed door. 




En dan het leukste werk! Pak de kom en giet het mengsel gelijkmatig over de kruimelbodemmix heen. 




Als je het leuk vind kun je op het laatst de taart nog decoreren met een paar aardbeien. Ik vind dit wel zo leuk, zo zie je terug wat voor smaak de kwarktaart heeft.


Even de kroontjes eraf halen. 


Ik kies ervoor om ze door de helft te snijden maar je kunt ze er natuurlijk ook heel opleggen. Het is maar net wat je leuk vind!


Ik vind aardbeien er altijd zo mooi en uitnodigend uitzien.




Ik maak er een cirkel van maar elke vorm is natuurlijk goed! Dit is gewoon hoe ik het doe, dus je hoeft het natuurlijk niet perse zo te doen. Als je klaar bent met de decoraties moet de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

*tromgeroffel*







Tadaaaaaa! Is het geen beauty?


Nu ik dit heb getypt heb ik meteen weer trek gekregen. Vreselijk haha maar het is ook zo lekker.
Ik hoop dat jullie hier iets aan gehad hebben en het leuk vonden te zien hoe simpel het is om zoiets lekkers op tafel te zetten!




4 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!