dinsdag 30 april 2013

Gezichtsprimer


Oogschaduwbasis, we kennen het allemaal en kunnen niet meer zonder. Nooit meer oogschaduw die in je huidplooitjes gaat zitten en er na een halve dag weer af is. Maar waarom zou dit niet voor je gezicht kunnen? Juist ja! Daar komt de gezichtsprimer om de hoek kijken.



Make-up primer is een product die je na je dagcrème en vóór je foundation (of BB cream) aanbrengt. Het zorgt ervoor dat je foundation beter, mooier en langer blijft zitten. Hoe dan? Je gezicht wordt door het gebruik van een primer egaal en glad gemaakt waardoor je foundation perfect blijft zitten. Er zijn verschillende soorten primers. Ze komen in crèmes, sprays, gels, poeders en zelfs minerale vorm voor van verschillende merken die elk weer iets anders doen voor je huid; je huid minder glimmend maken, anti-rimpel ingrediënten, antioxidanten etc. De betere merken zoals Dior, Sephora of Estée Lauder hebben een primer voor verschillende huidtypes zodat je er altijd een kunt kiezen die bij je huid past. 






Zelf gebruik ik bijna elke dag primer, ik vindt het een fijner idee en mijn huid is van zichzelf nogal vet en dus 'glijd' mijn foundation wat makkelijker van mijn gezicht. Sommige dagen heb ik helemaal geen foundation op om mijn huid te laten 'ademen' waardoor ik dus ook geen primer gebruik.

Hier wat voorbeelden van fijne primers:

- Bourjois flower perfection
- Catrice Prime and Fine 
- Essence My Base
- Gosh Velvet Touch Foundation Primer Cream
- Dior Radiance Boosting Makeup Primer




2 opmerkingen:

  1. hele goede blog!! welke gezichtsprimer die niet heel duur is vindt jij het best?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Wat een hele goede primer is en niet te duur is die van de Etos. Echt een aanrader. :)

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie!