zondag 7 april 2013

Hoofdroos
Roos op je hoofdhuid, iedereen kent het en volgens mij heeft iedereen er weleens last van gehad. Maar wat is het eigenlijk, en hoe kom je ervan af als je het hebt? Dat ga ik je vertellen, en ik geef je nog een paar handige tips en trucs zonder dat je anti-roos shampoo hoeft te gebruiken. Dit helpt namelijk niet bij iedereen, en is soms ook niet altijd goed voor je haar.
Wat is roos? Zonder dat jij het door hebt worden je huidcellen afgestoten en ‘vernieuwd’. Vaak heb je binnen een maand allemaal nieuwe huidcellen, hier merk je helemaal niets van. Als je roos hebt gaat dit proces bijna twee keer zo snel, bovendien werken de talgklieren ook overuren waardoor al deze minikleine schilfertjes aan elkaar blijven plakken en deze dus zichtbaar zijn op je hoofdhuid. Heel irritant, en niet echt heel fris. Vaak kun je niks tegen roos doen, toch zijn er dingen die er invloed op hebben. Bijvoorbeeld, spanning, stress een slecht eetpatroon etc. Hoofdroos is absoluut niet besmettelijk en heeft niets te maken met slechte hygiëne of persoonlijke verzorging. 

Oké, je hebt roos. Heel vervelend .. maar wat kun je eraan doen? Waarschijnlijk denk je meteen aan anti-roos shampoo. Toch is dit niet het enige wat werkt en zeker niet het eerste wat je moet proberen om van je roos af te komen. Vaak is een anti-roos shampoo nogal hardnekkig en niet echt goed voor je hoofdhuid. Als ik weleens roos had werkte anti-roos shampoo echt averechts. Het werd alleen maar erger en bovendien stierf ik van de jeuk.  Hier een aantal dingen die je kunt doen om van je roos af te komen. 


Probeer eerst met een milde shampoo elke dag de schilfers weg te wassen. Masseer je hoofdhuid elke dag. Dit helpt het schilferen verminderen.  

Groente en fruit eten! Ja, je leest het goed. Dit schijnt ontzettend goed voor je te zijn op het moment dat je last hebt van roos. Deze vitamines zorgen er weer voor dat je weerstand een oppepper krijgt en je hierdoor sneller van je roos af bent. 
Zon! Als de zon schijnt ga dan lekker in de zon liggen. Kou schijnt roos te verergeren, je hoofdhuid is dan droger waardoor het schilferen ook weer erger wordt. Warmte van de zon is erg goed voor de huid en helpt je huid wat te kalmeren. 
Niet krabben. Echt serieus niet doen! Het maakt je roos alleen maar erger, en bovendien raakt je hoofdhuid hier weer erger door geïrriteerd waardoor je weer terug bij af bent.
Anti-roos shampoo. Ikzelf ben er niet echt fan van, omdat het bij mij simpelweg niet werkt. Vooral de Head & Shoulders shampoo werkt totaal niet. Toch kun je proberen of dit bij jou wel werkt. Het kan je hoofdhuid wat kalmeren en zorgt ervoor dat de talgproductie iets afneemt. Je hebt heel veel verschillende soorten anti-roos shampoos, dus het is misschien even uitproberen welke voor jou werkt. 


Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen, maar buiten dit zijn er nog een aantal tips die ik je kan geven om van je roos af te komen. 


Azijn: Was je haar zoals je dat altijd doet met je eigen shampoo. Neem hierna twee kopjes azijn en twee kopjes water. Smeer dit in je haar, laat het intrekken en spoel het daarna uit. 

Mondspoeling: Was je haar eerst met normale shampoo en dan met mondwater op alcoholbasis. 
Citroen: Dit werkt erg goed als je erg last hebt van jeuk. Smeer twee theelepels citroensap op je hoofd en masseer dit goed in. Je kunt ook citroensap uit een flesje gebruiken. Pak dan een theelepel citroensap en vermeng dit met een kopje water. Was hier je haar vervolgens goed mee. 
Aspirine: Pak twee aspirines, paracetamol werkt het beste en plet deze fijn totdat je alleen het poeder hebt. Neem de normale hoeveelheid shampoo in je handen en voeg hier het aspirinepoeder aan toe. Masseer dan de shampoo in je haar. Laat dit 2 tot 3 minuten inwerken en spoel dan je haar goed uit. Herhaal dit wel de komende 10 dagen, anders heeft de aspirine geen tijd om goed in te werken. 


Zo zie je maar weer, anti-roos shampoo is niet de enige manier om van je roos af te komen. Probeer deze tips een keer, ze zijn beter voor je hoofdhuid en beter voor je haar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!