donderdag 13 juni 2013

Eau de Zwitsal, het luchtje dat altijd kan


Zwistal ... bij iedereen bekend als dé ultieme babygeur. Je waant je meteen in een wereld van zachte baby kleertjes en baby billetjes. Laatst 'herontdekte' ik deze geur maar dan in een parfumflesje. Schandalig want hij bestaat dus al een hele tijd en ik had 'm nog nooit geprobeerd! Dat werd hoog tijd.
Zwitsal is hét merk als het gaat om babyverzorging. Het bestaat al sinds 1920! In 1919 kreeg een apotheker uit Apeldoorn in Zwitserland een zalf die een heilzame werking zou hebben. Het recept kreeg hij mee, nam dit mee naar Nederland en bracht het in 1920 uit op de Nederlandse markt onder de naam Zwitserse Zalf. In 1928 ontstond de naam zoals we die nu kennen: Zwitsal. De producten van Zwitsal werden pas sinds 1974 verkocht in de herkenbare gele verpakking. Het babyhoofdje is het gezicht van het merk en is gebaseerd op de dochter van de oprichter.


Het doosje als je hem openmaakt. Er zit trouwens 95 ml in het flesje. Daar doe je nog best lang mee!De producten van Zwitsal zijn natuurlijk echt voor baby's (hoewel mensen die al wat jaartjes ouder zijn deze ), toch gebruik ik de Zachte Creme voor mijn handen en de shampoo voor het reinigen voor mijn kwasten. Maar nu dus echt iets voor volwassenen! De Eau de Zwitsal. Ik wist dat deze al een tijdje in de winkel te koop was (sinds 2010 om precies te zijn) maar had het nog nooit zelf geprobeerd. Shame on me! Dat werd dus hoog tijd. De verpakking is (zoals je hierboven al hebt gezien) echt typisch Zwitsal maar wel op een hele chique manier in een mooi vierkant doosje. Ook het flesje ziet er ontzettend mooi uit. Een stevig, dik glazen flesje met, hoe kan het ook anders, het gezichtje van Zwitsal er weer op. Leuk! Op de achterkant van het doosje staat waar je hem voor kunt gebruiken. Natuurlijk als eau de toilette maar wat het leuke is van dit luchtje is dat het een echt 'huis, laken & badkamer' geurtje is. Omdat de geur zo zacht is kun je hem op je lakens sprayen, in de badkamer zetten en verder overal in huis sprayen waar je dat lekker vind: in de gang, huiskamer etc. Heeeeeerlijk!
Wist je dat het idee voor de Eau de Toilette van Zwitsal op Hyves begonnen is? Echte Zwitsal fans kwamen op Hyves met het idee voor een parfum. Zwitsal nam dit idee graag aan en werkte dit uit .. voila de Eau de Zwitsal werd geboren!


Ik heb het luchtje op mijn lakens gesprayd en ooooh wat een hemels luchtje is dit voor als je gaat slapen. Het lijkt wel alsof je in een baby bedje ligt. Toen mijn vriend naar bed kwam zei hij: 'Wat ruikt er hier zo lekker?'. Haha, dus hij valt dus ook bij mannen in de smaak. Altijd goed!

 Eau de Zwitsal ruikt 100% naar de vertrouwde geur en is makkelijk te verkrijgen bij drogisterijen. Dat is fijn! Ik vind het erg leuk gevonden zo'n multifunctionele geur. Je kunt het niet alleen als parfum gebruiken maar dus ook voor in huis. Zelf gebruik ik het echt puur voor mijn lakens en in huis, zie het niet zo zitten om zelf de hele dag met een baby geurtje rond te lopen. Wat ook een idee is: spray er wat van op nieuwe kleding die nog wat naar fabriek ruiken, gelijk lekker fris!

Eau de Zwitsal is verkrijgbaar bij de drogist en kost €13,99. 


Pluspunten:
- Makkelijk verkrijgbaar
- Handige verstuiver

- Het geurtje ruikt 100% naar Zwitsal
- Betaalbaar
- Multifunctioneel, te gebruiken als parfum maar ook voor op je lakens, in de badkamer en gewoon als lekker luchtje voor in de woonkamer

Minpunten:
- De typische Zwitsal geur vindt ik zelf té aanwezig om deze echt als parfum te gebruiken
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!