vrijdag 12 juli 2013

Anti-aging ontbijt voor een mooie zomerhuid

De zomer is een seizoen waarin je huid weer volop blootgesteld wordt aan een van zijn grootste vijanden: de zon. Goed beschermen met zonnebrand weten we natuurlijk al. Maar een goed anti-aging ontbijtje geeft je huid nog een extra steuntje in de rug.
Niet alleen de UVA en UVB straling is schadelijk voor je huid, ook de infrarode straling (de warmte die je voelt op je huid als je de zon in gaat) is alles behalve goed voor de huid. Infrarode straling verwijderd namelijk de haarvaatjes waardoor de microcirculatie en zuurstoftoevoer naar de huid ontregeld wordt. 

We weten allemaal dat we onszelf in moeten smeren met een zonnebrand crème met een hoge zonfactor. Toch doet voeding ook ontzettend veel voor je huid. Je dagelijkse ontbijt is niet alleen een energiebron voor je lichaam maar is ook een weldaad voor je huid als je de dag begint.Een ontbijt met veel fruit gaat verslapping tegen en zorgt voor een mooie glans van de huid. Ingrediënten als vitaminen, enzymen, antioxidanten en onverzadigde vetten is een perfect anti-aging recept en beschermt je tegen de zon! Dubbel zo effectief dus.

Wat eigenlijk altijd in je ontbijt zou moeten zitten zijn bosvruchten. In bramen, zwarte bessen, bosbessen en frambozen zitten flavonoïden(beschermt o.a. tegen ultraviolet licht en hitte) en vitamine C die de microcirculatie verbeterd. Wat is microcirculatie dan eigenlijk? Dit is de bloedsomloop van de kleinste vaten in het lichaam; de kleinste slagaders/aders en de haarvaten.  Nou, vrij belangrijk dat dit wel gewoon zijn werk blijft doen toch? Verse bosvruchten zijn natuurlijk altijd het beste maar je kunt ook in de supermarkt kijken naar diepvries fruit. Let er dan wel op dat er niet teveel toegevoegde suikers in zitten. Vitamine C moet standaard in je anti-aging fruit cocktail zitten 's ochtends. Ehm .. maar waar zit dit dan in? Sinaasappels, grapefruit en kiwi's zitten barstensvol met vitamine C. Maak hier een lekkere fruitmix van en doe dit een kom met yoghurt. Heerlijk! Neem er tot slot nog een lekkere kop thee bij met een schijfje citroen. Want ook in citroen zit vitamine C. Deze vitamine zorgt voor een betere elasticiteit van de bloed en haarvaten. Verder speelt vitamine C een rol bij het tegengaan van vlekken op de huid en zorgt voor een betere weerstand. Klinkt goed toch?


Nou volgens mij is het duidelijk, een ontbijt met veel fruit .. fruit en nog eens fruit doet wonderen voor je huid en je lichaam. Zo bevat ananas bijvoorbeeld bromeline wat ontstekingsremmend werkt. Aardbeien, meloen en mango dragen de stof betacaroteen die de aanmaak van pigment stimuleert (dat zien we graag!) en de huid beschermt tegen ultraviolette straling. 

'An apple a day keeps the doctor away'. Ken je deze uitspraak? Appels zijn rijk aan vitamine A&C, oligoelementen (dit zijn mineralen die ons lichaam in kleine hoeveelheden nodig heeft) en minerale zouten. Naast fruit moet in een ontbijt ook genoeg gezonde vezels en calcium zitten. Dit kun je combineren door het fruit klein te snijden en met yoghurt of melk te mengen en er nog wat cruesli of muesli aan toe te voegen. Klaar is je anti-aging ontbijt, en je huid? Die is helemaal zonklaar!

Wat vindt jij het lekkerste fruit ontbijt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!