woensdag 3 juli 2013

Tom Ford, beauty én make-up voor mannen

Is de wereld klaar voor beauty en make-up producten voor mannen? Deze vraag stellen we onszelf al een tijdje. Tom Ford zat blijkbaar ook al met dit idee in zijn hoofd want hij lanceerde een beauty/make-up lijn speciaal voor de heren.



Tom Ford (volledige naam; Thomas Carlyle Ford) is een Amerikaanse modeontwerper en filmregisseur. Hij volgde een opleiding als architect aan de Parsons School of Design en liep stage bij het modehuis Chloe. Daar ontwikkelde hij zijn gevoel voor de mode-industrie en raakte dusdanig geïnspireerd dat hij besloot in deze industrie door te gaan. In 1990 accepteerde hij een baan op de Ready-to-Wear's afdeling van het Italiaanse modehuis Gucci. Daar werd hij in 1992 tot creatief directeur benoemd. 

Uiteindelijk besloot Tom Ford in 2005 de gok te wagen en keerde terug naar de VS waar hij zijn eigen merk oprichtte. Het merk bied accessoires, mode en brillen. Het merk Tom Ford staat bekend om zijn seksueel getinte reclames. Later in 2005 gaat Tom Ford een partnerschap aan met het Estee Lauder waarmee hij parfums en cosmetica ontwikkelt. 




Wij kennen Tom Ford dus oorspronkelijk van de vele luchtjes en de cosmetica lijn voor vrouwen. Dat is verleden tijd! In de herfst van 2013 lanceert Tom Ford een nieuwe lijn: Tom Ford for Men. Deze lijn heeft meerdere beauty en make-up producten in het assortiment speciaal voor mannen! Dude, how cool is that? 



Deze nieuwe for Men lijn zal bestaan uit o.a. een gezichtsreiniger, oogcrème,  moisturizer, een reinigend moddermasker, bronzinggel, concealer en twee nieuwe parfums. Voor een lippenstift uit de vrouwen collectie betaal je al gauw €45,- dus ik ben erg benieuwd of mannen bereid zijn dit ervoor neer te leggen. Ik vind het in ieder geval super tof dat Tom Ford ook wat meer aandacht besteed aan de mannen als het om cosmetica gaat. Alleen bij bronzinggel kan ik me niet zoveel voorstellen bij mannen?

Wat vinden jullie van het idee van deze lijn?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!