dinsdag 13 augustus 2013

Budgetvriendelijke leuke dingen doen in de zomer!

Okay let's face it. Een heerlijke zonvakantie op een wit strand en een strakblauwe zee willen we allemaal. Dat is het ultieme vakantiegevoel toch? Ja, maar dan mag je je portemonnee wel open trekken. Wat nu als je aan het sparen bent of gewoon even krap bij kas zit? Ik geef je een paar tips om toch leuke dingen te doen in de zomer maar die geen bergen geld kosten. Picknicken


Maak samen met je vriend, vriendin of een aantal vriendinnen wat lekkere snacks, broodjes en fruit klaar en ga naar buiten picknicken! Voor heel weinig geld kun je wat leuke receptjes maken. Er zijn zat mooie plekjes bij een meertje of op een grasveldje waar je de hele middag kunt relaxen.


Terrasje 


Lekker een middag in de zon op een terrasje met een goed boek, drankje erbij. Heerlijk toch? En het hoeft niet eens zo duur te zijn. Spreek met jezelf af, of eventueel met degene met wie je gaat, dat je één of twee drankjes neemt. Maar zelfs zonder iets te drinken kan een terrasje erg leuk zijn!


Zwembad


Ga naar het zwembad! Als het niet echt lekker strandweer is kun je toch voor maar een paar euro je vermaken met wat vrienden of vriendinnen in het zwembad. Dan ben je toch weer even een dagje zoet!


Gratis festivals/evenementen


In de zomer zijn er een hoop festivals en evenementen die je kunt bezoeken. Bij veel moet je er een entreekaartje voor kopen maar er zijn ook een hoop feesten waar je gewoon gratis naartoe komt. Parkpop, Waterpop, dit zijn allemaal evenementen waar de entree gratis is. Alleen je drankjes zul je dan wel nog moeten betalen. 


Goedkoop weg met de trein


Als de zomer begint hebben veel winkels acties (waaronder Kruidvat) waar je een treinkaartje met veel korting kunt kopen en je een hele dag goedkoop met de trein kunt reizen. Ga een dagje naar Den Haag, Amsterdam .. alles kan!


Buiten sporten


Sporten, tsja het moet nu eenmaal. Ik in ieder geval wel, haha. Maar als het mooi weer is wat is er dan leuker dan buiten te sporten? Heerlijk! In het zonnetje hardlopen, rek en strek oefeningen doen, skeeleren, springtouwen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het buiten doen. Word je tussendoor ook nog een beetje bruin. Hoe ideaal is dat?


Fietsen


Oké, niet iedereen is er fan van. Lange fietstochten maken. Ik fiets elke dag wel maar als het lekker weer is, zelfs al is het wat meer bewolkt, vind ik het toch leuk om een lange fietstocht te maken. Pak wat broodjes, lekkers en wat te drinken in en ga een eind fietsen. Print van tevoren een route uit die je gaat volgen. Het is natuurlijk het leukst om samen met iemand te gaan maar je kunt dit ook prima in je eentje doen. Het is gezond en een leuke dag uit. 

Er toch even tussenuit


Heb je toch wat geld om even weg te gaan? Top! Dit hoeft dan alsnog niet duur te zijn. Kijk dan eens op www.vakantieveilingen.nl, www.groupon.nl en andere vakantiesites. Voor weinig geld kun je dagjes of een paar nachten weg. Bij hotelovernachtingen moet je wel opletten of het ontbijt inbegrepen zit. Anders moet je alsnog zelf je ontbijt betalen iedere ochtend. Buiten weekendjes of hotelovernachtingen kun je ook op leuke andere dingen bieden; schoonheidsbehandelingen, sauna arrangementen, dierentuinen, pretparken etc. Ook supermarkten (zoals C1000 en Albert Heijn) hebben vaak spaaracties waarmee je met korting dagjes uit kunt 'sparen'. Genoeg keuze dus!


Zo zie je maar, ook met weinig geld kun je een hoop leuke dingen doen!
Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad. 


XO

5 opmerkingen:

  1. Oh wat een leuke dingen, ik denk dat ik binnenkort nog eens ga zwemmen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Picknicken is zo leuk, ik doe dat eigenlijk te weinig :-) En terrasjes doen is ook altijd tof. Alleen betaal je je hier in Zwitserland blauw aan een simpele cola, laat staan een cocktail.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een hoop dingetjes eigen als je ze zo allemaal op een rijtje zet.. helaas is de vakantie alweer bijna voorbij en moeten we weer rekening gaan houden met school :( Liefs, Savannah

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!