dinsdag 17 september 2013

Bourjois Happy Light Matte Serum Primer

Bourjois heeft weer iets nieuws! De Happy Light collectie. Deze bestaat uit foundation en twee gloednieuwe serums. Ik testte een van de serums uit. 


Bourjois presenteert twee nieuwe serums; Matte (voor een normaal tot gecombineerde huid) en Luminous (voor een normaal tot droge huid). Je kunt beide serums op zichzelf gebruiken maar ook onder je make-up. Ze komen allebei in één kleur die dus voor iedere huidskleur werken.


Deze Matte primer zorgt voor een 'matte' look en verkleint je poriën zodat ze minder zichtbaar zijn. De Luminous primer werkt verhelderend en zorgt ervoor dat je huid extra glans krijgt.


Het flesje ziet er mooi uit. Eigenlijk zoals we van Bourjois gewend zijn, strak, overzichtelijk, mooi en goed in de hand liggend. Het flesje is smaller en langer dan die van de foundations en dat maakt 'm extra handzaam. Bovendien is 'ie gemakkelijk mee te nemen!


Ik heb dus zelf de Matte serum gekocht omdat ik een gecombineerde huid heb die nogal glimt overdag. Een beetje matterende serum kan voor mijn huid dus nooit kwaad lijkt me zo. 

Altijd weer handig, die pomp flacons van Bourjois!


De ingrediënten. Helaas wat moeilijk te zien omdat de lettertjes zo klein zijn en het flesje zo licht is van kleur. Er zitten o.a. siliconen in. 


Het serum ziet eruit als een romige crème. Het heeft een licht soort 'peachy' kleurtje en ruikt ook nog eens lekker. 


Het serum smeert gemakkelijk uit en word goed opgenomen door mijn huid. Ik heb aan één pompje niet genoeg dus ik gebruik er altijd twee. 


De crème trekt snel in! Fijn, dan kun je meteen aan de slag met je foundation, BB cream of andere make-up dat je wilt aanbrengen. 


Hier draag ik geen foundation op mijn gezicht.


Hier mét de serum. Hij werkt inderdaad matterend alleen niet zo erg als ik had verwacht. Op de foto hieronder zie je het wat beter.


Hier zie je dat de plekjes waar ik wat glans door de serum worden verminderd. Op de foto zie je het trouwens niet heel erg maar ook mijn poriën lijken minder zichtbaar. 


En hier mét de Bourjois 1 2 3 Perfect Foundation op mijn gezicht. Ik heb dus eerst dagcrème gebruikt, de serum en daarna de foundation aangebracht. 


Het effect van het serum vind ik goed. Het enige jammer was dat na meerdere malen gebruik mijn huid ervan ging schilferen. Alsof zo'n extra dik laagje crème ervoor zorgt dat ik allemaal losse velletjes op mijn gezicht krijg. Dit heb ik niet als ik alleen dagcrème gebruik en dan mijn foundation aanbreng. Jammer, want ik vind het een goed concept en prachtig product! Ik gebruik de Happy Light Matte Serum dus wel maar niet elke dag omdat mijn huid daar toch niet zo goed tegen kan. Ben je op zoek naar een goede basis die ook nog eens iets extra's doet voor je huid? Dan is een van de serums van Bourjois een hele goed optie!

Bourjois Happy Light Matte of Luminous Serum Primer zijn in de meeste drogisteren en bij parfumerie winkels te koop en kosten €12,99. 
2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!