vrijdag 6 september 2013

Ineens is het weer september ...


En toen was het ineens weer september. Jeetje mina, zo is de zomer net begonnen en begin je te wennen aan de eerste straaltjes zonlicht, haal je je zelfbruiner weer enthousiast uit de kast, en voor je het weet word het alweer langzaamaan kouder en wordt het eerder donker. 


Wat gaat het allemaal snel. Vroeger dacht ik altijd: 'Wanneer is het weer Sinterklaas?' en nu denk ik: 'Is het alweer zo ver? Straks is het alweer Kerst'. De tijd lijkt gewoon sneller te gaan naarmate je ouder word. Deze zomer ben ik niet op vakantie geweest. Zoals ik eerder al zei zijn mijn vriend en ik in februari samen gaan wonen. We hebben heel wat geklust in ons huisje en dat werkte helaas nogal op onze portemonnee. Daarom hebben we besloten samen twee weken vrij te nemen en dan gewoon leuke dingen te doen. En dat is goed gelukt! Toch werd ik wel jaloers van alle zonnige vakantiekiekjes die op facebook en instagram langs kwamen. 'Gelukkig' is die periode weer enigszins voorbij, iedereen is weer aan het werk of gaat weer naar school dus voel ik me weer minder eenzaam als ik naar mijn werk fiets. 

September, hoewel het nog niet officieel herfst is krijg ik toch al echt herfst/winter kriebels. September betekend voor mij:


 • Kaarsjes! Ik ben gek op waxinelichtjes en dinerkaarsen, het maakt alles zo knus en gezellig. In de zomer steek ik vanzelfsprekend geen kaarsjes aan, het is dan al warm genoeg en het past gewoon niet zo bij de zomer. Nu mag het weer! (behalve als we nog echt een uitschieter hebben qua temperatuur)
 • Het begin van alle leuke programma's op tv. Ik hou van Holland is weer begonnen net als Holland's Next Top Model en Masterchef! Allemaal programma's die ik in de zomerbreak moet missen.
 • Heerlijk met een kopje thee (eventueel een dekentje) en wat lekkers op de bank tegen vriendlief aankruipen.
 • Lekkernijen! Aaaaah ik heb er nu al zin in. De winkels liggen nu alweer vol met het Sinterklaar 'voer'; pepernoten, taaitaai popjes, speculaas, kruidnoten .. alleen de chocolade letters mis ik nog. Van mezelf moet ik toch nog even een maandje wachten. Vorig jaar heb ik met deeg van de Plus kruidnoten gemaakt. Ze waren best lekker maar wil ze dit jaar proberen zelf te bakken! Ook taart, cake en allerlei andere soorten gebak mogen weer gemaakt worden. 
 • Dat mijn Uggs weer uit de kast mogen. Hoewel ik ze niet heel erg gemist heb ben ik toch wel blij als ik ze weer aan mag. Slippers en sandaaltjes blijven natuurlijk het leukst maar we kunnen niet alles hebben toch? Ook het weer voor lekkere dikke sjaals komt er weer aan, ik moet nog een goede sjaal kopen. Alleen maar leuk! Ik ben van plan deze winter geen ontzettend dikke truien te kopen, ik draag ze toch niet en krijg er allemaal maar jeuk van haha. Eigenlijk combineer ik altijd t-shirts met blazer jasjes. 
 • Sporten! Nu sport ik toch wel maar in de zomer ga je toch sneller op een terrasje zitten met een wijntje, don't you agree? In de winter heb ik meer drive en zin om te gaan. 
 • Opruimen, ik vind het heerlijk. Zeker als het wat kouder word. De afgelopen weken wilde ik graag mijn kledingkast, douchekast en zoldertje opruimen. Toen we net in ons huisje gingen hebben we alles in dozen gedaan en weggezet. Dat wil ik allemaal heel graag een keer uitzoeken zodat we weer wat meer ruimte hebben. Ik stelde het elke keer uit omdat ik 1. vakantie had & 2. het lekker weer was. Wie gaat er dan opruimen? Zelfs ik als absolute opruim-chaoot had geen motivatie. Gekker moet het niet worden.
AAAAAAH ik heb er al helemaal zin in! Nu ik dit typ heb ik helaas nog geen kaarsjes aan, het is nu 's avonds nog 28 graden.

Wat vinden jullie het leukste aan de komende maanden?

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het vooral leuk om 's avonds kaarsjes aan te steken en televisie te kijken terwijl het buiten slecht weer is. Jammer genoeg moeten we de volgende dag ook naar buiten en dat vind ik minder, want ik haat het herfst weer! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het is echt weer gevlogen, pfff. Het enige pluspunt aan de herfst die eraan komt, vind ik herfstcollecties in make-up en dat we weer laarzen kunnen dragen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het 's avonds altijd gezellig. En ik wil de sjaals en truien ook wel weer dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha leuk, zo wordt de herfst/winter toch wat minder erg ;) kaarsjes vind ik ook altijd gezellig :) in de zomer doe ik dat toch minder snel..
  en m'n warme fluffy badjas kan ik binnenkort weer aan om gewoon als extra warme laag aan te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedzo, lekker positief de herfst in! :) Superleuke blog heb je. Ik volg je.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!