woensdag 30 oktober 2013

Schapenwolvet beauty producten

Zoals jullie wellicht weten ben ik een paar weken terug naar Gelderland geweest met mijn ouders en vriend. Daar hebben we (net als vroeger) de Schaapskooi bezocht, waar daadwerkelijk schapen rondlopen, maar waar je ook even gezellig wat kunt drinken of .. wat beauty producten kunt kopen. Huh? Jep! Producten van schapenwolvet!


De knuffeltjes op de achtergrond is slechts een klein deel van mijn schaapjes collectie die ik allemaal in de Schaapskooi heb gekocht. Toen ik daar weer terug was ging ik gelijk even rondsnuffelen of ze weer nieuwe leuke spulletjes hadden en ja hoor. Ik spotte een hele plank vol met producten voor je gezicht, lichaam, voeten, noem maar op. Na even twijfelen koos ik voor een klein tubetje Voetcrème en een potje Gezichtscrème met heus schapenwolvet. 


Mijn schaapjes moesten even geshowd worden natuurlijk. 



We beginnen met de Gezichtscrème. 


Het potje vind ik er leuk uit zien, mooie lichtroze.


En een leuk schapen logotje aan de zijkant!


Sorry voor de matige foto, blijkbaar scheen de zon toch wel heel erg door mijn raam. Maar goed, hier dus de samenstelling. (oftewel, de ingrediënten)


De beschrijving. Zoals je kunt lezen zit er wolvet uit het afgeschoren wol van het schaap in. Waar dient dat wolvet dan voor? Het voedt, beschermt en heelt je huid bij huidproblemen. Wat het fijne is van deze creme is dat je hem zowel overdag als 's nachts kunt gebruiken en er zitten geen conserveermiddelen en natuurlijke kleurstoffen in. 


De prijs die ik voor het potje betaald was €7,50.


Als je de deksel eraf hebt gedraaid zie je dat er nog een beschermings- laag overheen zit. Handig!


De crème is een beetje naar een kant gezakt haha.




De crème is lekker vol en romig.


Eenmaal uitgesmeerd voelt 'ie heerlijk aan op mijn huid. Hij laat een heel subtiel vettig laagje achter, normaal zou ik dit storend vinden maar in de koude herfst en wintermaanden is dit absoluut geen probleem. Dan kan mijn huid juist een beetje extra hydratatie gebruiken.

Qua geur doet deze creme mij heel erg denken aan een luchtje/geurtje/creme van vroeger. Ik heb alleen géén idee meer waarvan. Van mijn oma, moeder, mezelf? Hmm .. weet 't niet meer maar hij ruikt in ieder geval god-de-lijk. 


Op naar de voetcrème. Een voetcrème met schapenwol vet. Dat klinkt wel erg bijzonder. Maar is 'ie ook lekker?


De crème zit in een handige en hygiënische tube. Voor te doseren vind ik dit ook ideaal. 


Als het te lezen is: de ingrediënten en de beschrijving. Hier zit maar liefst 10% wolvet in. Er zit ook nog eens menthol, kamfer en teatree in. Teatree? Ja, teatree werkt namelijk schimmelwerend. Multifunctioneel deze crème dus!


Nog even een close-upje van de samenstelling.


Dit kleine tubetje kostte €3,50.




Ook deze crème is heerlijk vet en dik. Als ik iets fijn vind na het douchen of een voetenbadje is het wel om mijn voeten in te smeren met een lekkere romige, vette crème. Ik heb gelukkig geen last van kloven of scheurtjes maar heel af en toe heb ik wat eelt op mijn hielen of tenen. Daar is deze ook heel geschikt voor! Deze voetcrème doet me ergens denken aan de voetencrème van The Body Shop met pepermunt  Logisch aangezien hier ook menthol in zit. Dat maakt dit een heel fijn product. Mijn voeten voelde na gebruik heerlijk fris, zacht en verzorgd aan. 


Conclusie, ik ben echt heel blij met deze twee aankoopjes. Het was eigenlijk gewoon voor de lol maar ze werken allebei heel goed en maken mijn huid, zowel van mijn gezicht als mijn voeten, baby zacht. En ook nog eens voor hele zachte prijsjes.

Ik kocht deze twee schapenwol vet producten in de Schaapskooi in Gelderland. Maar .. niet getreurd want je kunt deze en nog veel meer leuke beauty items kopen op de site http://www.noordkroon.nl/




3 opmerkingen:

  1. Onwijs leuke foto's heb je gemaakt! De structuur ziet er vol uit, dat vind ik zelf altijd fijn. Lijken me fijne producten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dat superleuk en origineel gefotografeerd! Erg tof artikel!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!