woensdag 6 november 2013

Cinnemon rolls

It's time to bake the goods! Als ik een dag vrij ben en gewoon echt niet weet wat te doen dan neem ik al gauw een kijkje in mijn voorraadkast. Heb ik nog iets lekkers om te bakken? En ja hoor, ik vond een pak waarmee je heel makkelijk zelf Cinnamon Rolls kunt maken. 


Als ik aan Cinnemon Rolls denk, denk ik aan Starbucks. Bijna een jaar heb ik bij Starbucks gewerkt. Voordat ik daar achter de bar mocht staan moest ik eerst een opleiding volgen waarna ik examen moest doen. Samen met mijn mentor moest ik de verschillende koffie's proeven met iets lekkers erbij om te kijken welke elkaar versterkte. En ja ... daar kwamen de Cinnemon Rolls, heerlijke warm en smeuïg omdat ze net uit de oven kwamen. Een klein beetje wit glazuur eroverheen .. heaven. 



En nu kun je zo gewoon zelf maken, binnen 15 minuten! 


De ingrediënten. 




Op de achterkant staat netjes beschreven hoe je de Cinnemon Rolls maakt.


We beginnen met de eerste stap. De kaneelvulling en het deeg maken.


 In de verpakking zit (van links naar rechts); de mix voor de kaneelvulling, de bakmix en de suikerhagel.


 Pak als eerste twee kommen waar je de mix in gaat maken en een litermaat om alles af te wegen. 


 100 ml halfvolle melk
50 ml plantaardige olie (ik gebruik zonnebloemolie)
100 ml koud water


Doe het zakje kaneelvulling in een kom en voeg hier het water aan toe. Meng dit goed door totdat het een vloeibaar goedje wordt. Oké het ziet er nu nog een beetje uit als kots maar ik beloof je dat het lekker word!


Op naar het deeg. Doe de bakmix in weer een aparte beslagkom en doe hier de melk en olie bij. Pak vervolgens een handmixer en mix dit beslagje met een deeghaken. Eerst in de laagste stand, dan in de hoogste stand, in drie minuten tot een deeg.



Schrik niet als het niet meteen een vast deeg wordt. Het worden een soort van korrels die je heel makkelijk samen kunt kneden tot een deeg.


Over op stap 3


Bebloem je aanrecht lichtjes en vorm hierop het deeg tot een mooie bol.


Toen ik dit bolletje zo zag dacht ik: 'oh nee, dat worden wel erg weinig Cinnemon rolls'. Niks is minder waar dus don't worry. 


Rol deze daarna uit tot een lap. Op het pak staat een rechthoek, nu lukte dit bij mij niet zo goed dus dan maar zo. Beetje vals spelen kan geen kwaad dacht ik zo. 



Besmeer de lap deeg met de kaneelvulling. Hmmm .. looks like peanutbutter. 




Zorg er wel voor dat je deeg dun is uitgerold. Niet té dun maar .. ach je snap 't wel.


Dan nu het leuke werk, oprollen! Rol de lap deeg in de lengte op.




Verwarm je oven voor volgens de beschrijving. Ik heb een heteluchtoven dus verwarmde ik mijn oven voor op 160 graden.


Snijd met een kartelmes stukjes van zo'n 2 centimeter. Veeg elke keer je mes even af met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de kaneelvulling niet op je mes blijft zitten waardoor snijden wat makkelijker gaat.


Perfection.








Leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapiertje ..


en besprenkel ze dan met de overheerlijke suikerhagel. 


In de oven, eventjes 17 minuutjes wachten. (die 15 minuten kloppen dus niet helemaal, hangt volgens mij ook van je oven af)


Klaar om aan te vallen. Ze zien er echt heerlijk uit, al zeg ik het zelf.




Kopje bosvruchten thee erbij, heerlijk! 

Het maken van deze Cinnemon Rolls is echt heel makkelijk. Dit is voor mij de eerste keer dat ik zo'n mix gebruik. Deze heb ik bij de Xenos vandaan en ze hebben meerdere varianten.  Het is me erg goed bevallen, de beschrijving is duidelijk en je hebt er niet teveel dingen voor nodig. Ideaal voor als je iets wilt maken maar er niet speciaal voor de deur uit wilt. De prijs weet ik niet precies meer maar deze ligt rond de €2,-. Betaalbaar dus!




3 opmerkingen:

  1. Oke die lijken me dus echt super lekker hahaha, ik krijg er helemaal trek van!!

    Je hebt trouwens een super leuke blog, ik ga je volgen!! :) X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. netjes gedaan en mooie foto's! ik heb nu echt heel erg zin erin :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi gedaan. Klinkt héél lekker :D!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!