maandag 23 december 2013

DIY Kerst: dennenappels verven

Ben je niet zo creatief maar wil je je tafel met het kerst ontbijt of diner wel een beetje feestelijk aankleden? Dan heb ik een hele makkelijke DIY voor je! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!


Wat heb je voor deze DIY nodig? 

- Dennenappels
- Een kleine verfkwast 
- Rode (of roze) verf (klein blikje is voldoende)
- Naamkaartjes
- En een beetje enthousiasme!


Het is zó simpel dat ik er nauwelijks uitleg bij hoef te geven maar voor de echte niet crea bea's onder ons midden doe ik het toch maar wel! 

Zorg er als eerste voor dat je een plekje vrij hebt om te gaan kliederen met verf. Leg een oud tafelkleed o.i.d. over een tafel en zorg dat je alles bij de hand hebt. Neem een dennenappel, pak je kwast en de rode verf erbij. Het is het handigste als je een niet te groot kwastje hebt omdat je dan nauwkeuriger kunt werken. Neem wat van de rode verf en maak hiermee de puntjes van de dennenappel rood. Ik zeg nu trouwens wel dat je rood moet gebruiken maar dit kun je natuurlijk ook met andere kleuren doen. Om het nóg feestelijker te maken kun je de puntjes ook in verschillende kleurtjes verven. 

Laat het eerste laagje goed drogen en verf de puntjes opnieuw in de gewenste kleur. 


Pak de naamkaartjes (wel handig om die van tevoren even te schrijven) en steek deze tussen de dennenappel.


KLAAARR! Hoe makkelijk wil je het hebben? Als dit niet feestelijk oogt dan weet ik het niet meer. En ja, ik ben zelf niet al te creatief dus vandaar dat dit ook een makkelijke DIY is. 


Veel plezier met zelf maken!
1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!