zaterdag 28 december 2013

Kerstboom cakejes maken

Laatst ontdekte ik bij de Jumbo iets heel leuks. Een siliconen bakvorm in de vorm van kerstboompjes. Hebben! Misschien komt dit een beetje laat, zo een paar dagen na kerst, maar hey voor volgend jaar kan dit ook nog toch?


Wat heb je nodig om deze kerstboom cakejes te maken?

- Een pak kinder cakejes mix
- Siliconen kerstboompjes bakvorm 
- 100 ml water
- Beslagkom
- Een mixer


Deze bakvorm kocht bij de Jumbo voor €3,99.


Gooi als eerst de cakejes mix en het water bij elkaar.


Meng dit met de mixer eerst 1 minuut op de laagste stand en dan 3 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag.


Verdeel het verslag over de vormpjes en zet ze in de oven. 


Tip: gebruik voor het vedelen van het beslag een ijslepel, werkt veel makkelijker dan met twee lepels. 


Verwarm de oven voor. Voor de goede stand kijk even op de verpakking van de cakes. Dit verschilt per oven namelijk. De cakejes moeten er 15 minuten in. 


Om er zeker van te zijn dat de cakejes goed en gaar zijn kun je even een saté prikker erin prikken.


Als deze er helemaal schoon uitkomt zijn ze gaar. Zo niet, doe ze dan nog even een paar minuten terug in de oven.


Yummie!


Oké, dan het lastigste gedeelte; ze uit de vorm halen. Wat een gedoe was dit zeg! Dit was voor mij de eerste keer dat ik met een siliconen vorm werkte maar wat een karwei. De puntjes van de kerstbomen bleven plakken waardoor ze elke keer kapot scheurden. Niet echt handig ...


Dit gebeurde er dus .. een onthoofde kerstboom.


Uiteindelijk zijn de meeste wel aardig gelukt maar vond het toch wel een lastig werkje. Als iemand tips heeft om dit makkelijker te maken, please let me know!


Als laatste decoreer je de cakejes nog met sprinkles of iets anders lekkers. Ik heb ze al geproefd en ze zijn heerlijk!


Veel plezier met zelf maken!




2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!