vrijdag 3 januari 2014

Beauty fabels & feitjes

We weten inmiddels best veel over beauty, toch zijn er altijd dingetjes waarvan je een soort van 'Huh echt?' reactie krijgt. Leren en lezen over beauty vind ik ontzettend leuk, zo ging op zoek naar een aantal fabeltjes en feitjes die ik nog niet wist. Tandpasta droogt puistjes uit - FABELTJE
Het eerste fabeltje waarvan ik echt dacht dat het waar was. Vroeger zei mijn moeder altijd al tegen mij dat ik een klein beetje tandpasta op dat ene puistje moest doen voordat ik ging slapen. Nu blijkt dat tandpasta alleen maar heel uitdrogend en irriterend voor je huid is en je puistje er dus echt niet sneller van weggaat. 

Voor meer glans moet je je haar vaak borstelen - FABELTJE
Nee, dit is niet waar! Integendeel zelfs, teveel borstelen beschadigd je haar en hierdoor breekt het sneller af. Bovendien wordt het doffer en kun je er gespleten haar punten door krijgen. Niet doen dus!


Haartjes die je hebt geschoren groeien dikker terug - FABELTJE
Wanneer je je scheert groeien de haartjes allemaal tegelijkertijd weer aan. Het lijkt daarom alsof het er extra veel zijn en ze dikker groeien. 

Puistjes uitknijpen veroorzaakt een litteken - FABELTJE
Een litteken krijgen nadat je een puistje hebt uitgeknepen gebeurd niet. Tenzij je zo hard en diep knijpt dan natuurlijk wel. Wat er wel kan gebeuren is dat je huid op dat plekje verkleurd. 

Stress veroorzaakt rimpels - FEIT
Collageen zorgt dat je huid er mooi, strak en jong uitziet. Als je door een stressperiode gaat maakt je huid een stofje aan die collageen afbreekt. Vermijd dus stress als je een gezonde huid wilt behouden! 

Bestaande rimpels verdwijnen niet, maar kunnen wel vervagen met een anti-rimpelcrème - FEIT
Als je eenmaal een rimpel hebt gaat deze, zelfs met een dure anti-rimpelcrème, niet meer weg. Toch kun je met een crème rimpels wel verdoezelen en iets laten vervagen. 

De zon droogt puistjes uit - FABELTJE
Ik dacht ook echt serieus dat dit waar was. Het klopt wel dat je puistjes nadat je in de zon hebt gelegen minder zichtbaar zijn. Maar daarna komen ze juist weer terug omdat je huid zich wil beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf, in dit geval dus van de zon. 

Huidverzorging moet je afstemmen op je leeftijd - FABELTJE
Dit zou je bijna denken als je al die producten in de drogist ziet waarop staat dat het voor 30 jaar of ouder is. Toch is dit echt complete onzin. Je huidverzorging moet je afstemmen op de conditie waarin je huid verkeert. Is het vet, gemengd, droog of kan het wat extra vocht gebruiken? 


Maskertjes zijn goed voor je huid - FEIT
Gelukkig is dit waar! Ik ben verslaafd aan maskertjes, zolang je het niet te vaak doet is het erg goed voor je huid. Het verwijdert dode huidcellen en laat je huid weer stralen.

Van junkfood krijg je puistjes - FABELTJE
Er is geen bewijs dat je van junkfood perse puistjes of onzuiverheden krijgt. Als je veel en vaak ongezond eet is dit natuurlijk slecht voor je huid maar of dit alleen maar door junkfood komt weten we dus niet. 

Van lachen krijg je kraaienpootjes - FEIT
Helaas .. lachen is gezond maar je krijgt er, door het samenknijpen van je huid rondom je ogen en mond, sneller fijne lijntjes door. 

Ik vind het zo grappig om dingen te lezen waarvan ik er overtuigd was dat het anders in elkaar zat. Jammer alleen dat je van lachen versnelt kraaienpootjes krijgt, ach .. als je maar lol blijft houden toch?
2 opmerkingen:

  1. Dit vind ik altijd zo leuk om te lezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk om te lezen. ik dacht ook dat puistjes weg gingen door de zon, helaas.. xx

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!