donderdag 2 januari 2014

Mijn goede voornemens voor 2014!

Dag 2 van het nieuwe jaar alweer. Het leven gaat weer gewoon door zoals we gewend zijn. Of toch niet? Daar zijn de goede voornemens weer. Zoals ieder jaar beginnen we vol goed aan onze goede voornemens en houden deze (dat is mijn ervaring) nooit lang vol. Ik twijfelde dan ook of ik er dit jaar weer aan zou beginnen maar ik ga het toch doen. Het hoort er een beetje bij, vind je niet?
Ik vind dit een hele mooie uitspraak, al heb ik hier altijd het meeste moeite mee. Vaak heb ik het idee dat ik teveel moet en doe wat ik niet echt wil doen. Daarom ben ik erg blij dat ik vorig jaar mijn blog ben begonnen, nu doe ik iets wat ik écht leuk vindt en waar ik elke dag met plezier mee bezig ben. Ik hoop dat jaar nog meer van dit soort dingen te kunnen en mogen doen. De reis naar Australië hoort hier zeker bij, ik heb lang getwijfeld maar wil het zelf toch doen om de ervaring en het avontuur waar ik heel erg naar uitkijk. 


Er staan een hoop dingen op dit lijstje die ik ook wel als goed voornemen heb voor 2014. Bijvoorbeeld het afvallen, meer sporten en meer water drinken.


Sporten dus! Vorig jaar had ik dit ook als goed voornemen en ik moet zeggen dat ik best wel trots op mezelf ben wat ik op dat gebied bereikt heb. Ik ben een paar maanden werkloos geweest en heb toen veel gesport. Wat was dat lekker! Ik viel wat af en voelde me ook veel fijner. Toen kreeg ik twee baantjes en heb het helaas soms te druk om naar de sportschool te gaan. In Australië wil ik wel proberen wat te sporten tussen het werk door.


 Mooi!


Even voor de duidelijkheid, ik ben niet overdreven dik en ik heb geen overgewicht maar ik vind zelf dat er wel iets af kan. Sinds ik ben gaan samenwonen merk je toch dat de kilootjes er stiekem aanvliegen. Ook ben ik best vatbaar voor darmklachten en dan is voldoende bewegen essentieel.


Ah men, ik moet echt meer groenten gaan eten. Ik heb gemerkt sinds dat ik samenwoon met mijn vriend het best wel lastig is zelf elke keer iets gezonds te bedenken voor het eten. Hoe hard we het ook proberen, elke keer rolt er iets makkelijks uit de pan. Slecht! En daarom is mijn voornemen dan ook; me meer gaan verdiepen in lekkere en gezonde recepten en goed te gaan eten.


Fruit is het allergrootste drama als het gaat om eten. Ik haat fruit, ik vind het niet lekker, het is te zuur, of te zoet, het geeft een vieze smaak in je mond .. Echt niets voor mij. Als kind was ik al ontzettend moeilijk met fruit eten. Ik lust wel wat fruit maar ik vind het altijd zo duur. Daar moet ik in 2014 maar eens overheen gaan stappen en gewoon fruit gaan kopen. Dan maar naar de markt fietsen, is nog goed voor de lijn ook!


Haha, geen idee waarom maar ik vond deze wel grappig.


Dit word zó mijn motto voor 2014. Helemaal nu mijn reis naar Australië heel dichtbij komt en ik echt merk dat deze uitspraak helemaal waar is. Wees niet bang om dingen te doen, ook al vind je het eng of spannend. Je leeft maar 1x keer, gun het jezelf!

Dit waren die van mij.
Hoe zit het met die van jullie? Of sla je dit jaar even over?
3 opmerkingen:

 1. Dit lijken me slimme en haalbare voornemens, heel veel succes ermee! You can do it :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ongeveer dezelfde voornemens, vooral qua afvallen en iets gezonder leven. Zelf heb ik ook geen overgewicht, maar wel mag er wat af en heb ik net zoals jou vrij snel last van darmklachten.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe niet aan voornemens hihi. Succes met de jouwe! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!