zondag 5 januari 2014

My Weekly Update januari #1

Hi iedereen! Ik hoop dat jullie allemaal een leuke laatste week van december & een fijn oud en nieuw hebben gehad. Het is weer tijd voor een Weekly Update, de eerste van januari.Nog even een paar fotootjes van Texel. Daar zijn we naar Ecomare geweest, een museum/zeehonden opvang. We liepen daar een museum in waar je de overblijfselen van een potvis kon bekijken. Super interessant! Er lag ook een stukje ambergris die ze hebben gevonden in een potvis. Ambergris is een hard wasachtig product uit het darmstelsel van potvissen. Omdat ambergris ontzettend kostbaar is (het wordt namelijk gebruikt als ingredient in parfum) is het daarom soms honderdduizenden euro's waard. Op 15 december 2012 spoelde op Texel een potvis aan die 83 kg ambergris in zijn darmen had! Op de foto zie je een stukje ambergris en dat kon je dan ruiken. Ik heb het maar niet gedaan, het schijnt onwijs smerig te zijn haha.


 Resten van een potvis. Niet normaal hoe groot en indrukwekkend dit is. 


Op het park waar we verbleven hadden ze in het caf√© een pooltafel staan waar we bijna iedere avond hebben gespeeld. Wat vond ik dit leuk! Ik had het nog nooit gedaan maar dankzij de uitleg en hulp van mijn vriend ging het heel goed.  Op oudejaarsdag besloot ik aan de slag te gaan en appelbeignets en oliebollen te maken. Fun!


Op het eerste gezicht lijkt het veel maar het is nog steeds veeeeel te weinig. Volgend jaar ga ik maar twee pakken oliebollen gebruiken hihi.


Op oudejaarsavond gingen we naar de broer van mijn vriend met mijn vriend z'n zusje. Met z'n allen hebben we gezellig de oudejaarsconference van Theo Maassen gekeken & daarna zijn we naar Club Seven geweest in Den Haag. Helaas viel dit een beetje tegen maar al met al waren we toch pas om kwart voor 6 thuis. 


De volgende ochtend waren we helemaal brak. Ik had niet heel veel gedronken maar was vooral erg moe. De bedoeling was eigenlijk dat we naar onze familie's zouden gaan om iedereen de beste wensen te wensen. Maar we waren zo moe dat we de hele dag heerlijk op bed zijn blijven liggen. Ik kreeg zelfs twee gekookte eitjes op bed van vriendlief. Een perfecte nieuwjaarsdag. 


De hele nieuwjaarsdag was al lui dus besloten we het avondeten ook maar makkelijk te doen. Via internet bestelden we bij Domino's pizza. De site is pas vernieuwd en we kwamen erachter dat je met een Pizza Tracker precies kunt zien hoever je bestelling is. Handig!


 Perfect Pepperoni. My favourite! 


Ik gaf mijn zus voor de kerst het Q&A boekje en ik had zo'n spijt dat ik hem niet ook voor mezelf had gekocht dat ik 'm alsnog heb besteld. Zo leuk! De eerste paar zinnetjes staan er al in.


 Croissantjes met kaas gemaakt .. genieten. 


 Selfie met m'n nieuwe Primark muts. 


Mijn kerstboom zag er een beetje zielig en dof uit. Ik was de kerst rommel ook wel een beetje zat dus ik heb gister alles opgeruimd. Als ik eenmaal bezig ben kan ik ook echt niet meer stoppen dus heb meteen de ramen gezeemd. Wat een heerlijk gevoel zeg! 


 Koos make-up loos boodschappen doen.


Lief afscheidscadeautje van mijn werk. Vrijdag had ik daar mijn laatste dag omdat we over twee weken naar Australi√ę vertrekken. 


Ik besloot voor het eerst zelf lasagne te maken. En al zeg ik het zelf; hij was heerlijk! Mijn vriend had gewerkt en had honger dus de hele schaal ging op. Dat noem ik nog eens waar voor mijn werk.


'S avonds heb ik mezelf helemaal verwend met The Beauty Bakery producten. Ik eindigde met een voetbad en  gebruikte daarvoor deze Bath Cupcake. 

Dat was mijn week alweer!
Komende week moet ik nog drie middagen werken bij mijn andere baantje & dan wordt het heel spannend. Alles inpakken en regelen. Ik heb er zin in!

Wat hebben jullie allemaal gedaan?
XO
2 opmerkingen:

  1. Leuke foto's allemaal!
    Lekker allemaal dingen bakken met nieuwjaar <3

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!