vrijdag 21 februari 2014

Alleen vliegen, wie helpt me?

Je zult misschien wel denken als je de titel van dit artikel hebt gelezen: 'Alleen vliegen? Ze zit toch nog een paar maanden in Australië?' Ja dat was inderdaad de bedoeling. Helaas is het vinden van werk moeilijker dan ik had gedacht en hebben we een termijn vastgesteld. Als ik volgende week woensdag nog niks heb gevonden dan is het het beste om weer terug naar Nederland te vliegen en daar dan mijn oude baan (hopelijk) weer op te pakken, of ander werk te zoeken. Dat brengt me bij mijn volgende probleem: ik ben als de dood om alleen te vliegen. 


In heel mijn leven heb ik tot nu toe drie keer gevlogen; naar Mallorca, Turkije en dan nu naar Australië. In principe is het net zoals de trein pakken .. als je een rechtstreekse vlucht hebt. Als het een rechtstreekse vlucht was geweest, okay, alleen heb ik nu een overstap en daar ben ik echt heel bang voor. Even voor de duidelijkheid: ik loop nu op de zaken vooruit maar ik ben er wel over na aan het denken. Als ik eenmaal in het vliegtuig zit dan gaat het wel goed, zo moeilijk is dat niet. Alleen als ik dan moet overstappen ben ik als de dood dat ik verdwaal, de gate niet kan vinden, de mensen geen Engels spreken als ik om hulp wil vragen, ik het vliegtuig mis en nog meer van dit soort dingen ... Op welk vliegveld ik overstap weet ik niet totdat ik daadwerkelijk mijn vliegticket ga omboeken. Op de heenweg was dit Jakarta maar het kan net zo goed Dubai of Singapore zijn. Hebben jullie een tip welk vliegveld het makkelijkst is of waar de mensen je het beste helpen? 


Mijn ouders hebben ook al gezegd, als je het niet meer weet dan bel je ons gewoon. Tsja, dat kan ik wel doen maar dat kost ook weer een hele hoop geld. En dan krijg je straks weer het gedoe dat het beltegoed opgaat, je weet wel hoe die dingen gaan. Oh, en dan heb ik het nog niet eens gehad over mijn koffer. Komt dit wel goed, ik bedoel wat als mijn koffer niet word overgeplaatst naar het goede vliegtuig bij de overstap. En als ik op Schiphol aankom dan krijg ik mijn eigen koffer niet eens van de bagageband. Haha, jaja kleinigheidjes maar ik denk overal aan! Mijn vriend moest toen we aankwamen in Melbourne mijn koffer van de band halen omdat 'ie voor mij te zwaar was. Ik zit werkelijk over alles in, kan ik de gate wel vinden, komt mijn koffer wel goed terecht, kan ik mijn zitplek in het vliegtuig wel vinden, zit ik wel in het goede vliegtuig etc.

Hebben jullie tips hoe ik deze lange reis en de bijkomende problemen wat makkelijker kan maken en kan oplossen? Hebben jullie weleens alleen gevlogen en hoe zorg je ervoor dat het geen gestress en paniek vlucht wordt en hoe houd je jezelf rustig?

Alle tips zijn welkom, het is nogal een dingetje voor me ...
Alvast bedankt!
XO
2 opmerkingen:

  1. Ik heb helaas zelf nog nooit alleen gevlogen, maar een hele goede vriendin van me wel. Je kunt jezelf het beste bezighouden door bijvoorbeeld muziek te luisteren, een goed boek te lezen of lekker even de winkeltjes op het vliegveld af te gaan. Zorg er dus ook voor dat je goed voorbereid bent! Al deze dingen die je noemt kun je voorbereiden, en dat leidt ertoe dat je al veel geruster vliegt. Liefs en nog veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, ik vind het echt vervelend voor je. Ik hoop dat je alsnog in Australië kunt blijven, maar je moet wel realistisch denken natuurlijk.
    Ik heb nog nooit alleen gevlogen, dus ik heb helaas geen tips voor je. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!