donderdag 20 februari 2014

De geschiedenis van Victoria's Secret

Als je aan Victoria's Secret denkt, denk je waarschijnlijk aan; Doutzen Kroes, Angels, de Victoria's Secret show, glitter & glamour, strakke lichamen en ga zo maar door. Grappig want Victoria's Secret is eigenlijk 'gewoon' een lingeriemerk. Maar hoe is het eigenlijk ooit allemaal begonnen?


Een foto uit één van de eerste Victoria's Secret bladen. 

Victoria's Secret is in 1977 begonnen in San Francisco door Roy Raymond. Hij studeerde af aan de Stanford Graduate School of Business. Roy had helaas een probleem waar hij mee rondliep. Als hij af en toe eens lingerie voor zijn vrouw wilde kopen in een warenhuis schaamde hij zich rot. Daarom opende hij zelf een winkel in het 'Stanford Shopping Center'. De winkels waren bedoeld om om een comfortabele omgeving voor mannen te creëren. In plaats van allemaal rekken en schappen met beha's en slipjes hingen er slechts voorbeelden aan kleerhangers in de winkel. Mannen konden dan eerst de voorbeelden bekijken en daarna hielp het personeel ze verder met het kiezen van de juiste maat. 

Victoria's Secret werd snel uitgebreid naar de Amerikaanse winkelcentra in de jaren tachtig. In het begin van de jaren negentig was Victoria's Secret de grootste Amerikaanse lingerieverkoper geworden met meer dan een miljard omzet. In het begin van het jaar 1990 kreeg het bedrijf bekendheid, nadat het gebruik van ging maken van supermodellen in reclame's en modeshows. 


De Angels kennen we allemaal wel. Modellen met pracht lichamen waar we allemaal stront jaloers op zijn. De Angels zijn de 'zichtbare leden' en woordvoerders van Victoria's Secret. De Angels worden gekozen om  hun spectaculaire fysieke kenmerken maar ook hun grote persoonlijkheid. Om een Angel en supermodel voor Victoria's Secret te kunnen zijn moet je 'in de smaak vallen' bij vrouwen en niet bij mannen. Vrouwen moeten zich laten verleiden door de lingerie die de Angels laten zien. 


Kijk hier de eerste Victoria's Secret show uit 1995. 

In 1995 hield Victoria's Secret haar eerste eigen modeshow. Het werd het 'lingerie-evenement' van de eeuw genoemd. Het merk maakte geschiedenis in 1999 met de eerste uitzending van een live modeshow online en op Times Square. Het trok maar liefst 1,5 miljoen kijkers en werd aangekondigd tijdens de Super Bowl. 

De modeshow toont meestal lingerie en een multimiljoen dollar 'Fantasy Bra'. De show is nu inmiddels uitgegroeid tot een super groot evenement met uitgebreide gekostumeerde lingerie, muziek en ontwerpen volgens verschillende thema's. 


Een aantal bekende Angels:

Adriana Lima
Doutzen Kroes
Tyra Banks
Heidi Klum
Gisele Bündchen 
Miranda Kerr


In juli 2004 werd Pink gelanceerd, een lijn vrijetijdskleding, beddengoed en lingerie gericht op voornamelijk studenten. Wat vind jij van het merk en shows van Victoria's Secret?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!