vrijdag 28 maart 2014

Nutella Espresso cake dessert

Guilty! Ik ben een Nutella fan, geen verslaafde dat dan weer niet maar ik zeg geen nee tegen een dikke laag Nutella op mijn boterham of beschuit. Recepten met deze lekkernij zijn dan ook van harte welkom. Ik kreeg toen ook meteen trek toen ik dit recept tegenkwam. 


Binnen 8 minuten een heerlijk chocolade dessert op tafel toveren? Dat kan met dit super simpele recept voor een Nutella Espresso cake. Makkelijker kan haast niet.

Wat heb je nodig?
* 4 eetlepels bloem
* 3 eetlepels suiker
* 1 eetlepel espresso koffie of gewone filter koffie
* 1 ei
* 3 eetlepels cacao
* 3 eetlepels nutella
* 3 eetlepels melk
* 2 eetlepels plantaardige olie
* Een vleugje zout
* Slagroom (hoe meer hoe beter)
* Verse frambozen of aardbeien

Hoe ga je te werk?
- Pak een koffie mok en doe hier het ei in. Kluts deze door elkaar met een vork.
- Voeg hier vervolgens de melk, zout, koffie poeder, suiker, cacao en olie aan toe. Mix dit goed met elkaar.
- Doe hier dan de Nutella bij en meng dit ook weer goed door.
- 'Vouw' de bloem er dan voorzichtig doorheen. Niet te snel omdat je de luchtigheid niet wilt verliezen. 
- Zet het kopje dan voor 3 minuten in de magnetron.
- Laat het als het klaar is goed afkoelen.
- Het laatste is altijd het leukst: gooi er een flinke klodder slagroom op en strooi hier wat vers fruit overheen.



Enjoy!




2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!