dinsdag 8 april 2014

Fashion in Melbourne


In iedere stad is mode anders. Daarom vind ik mode zo interessant, elke keer zijn er weer andere dingen hip en dragen mensen weer iets compleet anders. Melbourne is een hele aparte stad als het om fashion gaat. 
Als ik hier in de stad loop besef ik me maar weer al te goed hoe divers mensen zijn en hoe saai wij onszelf eigenlijk kleden in Nederland. Mensen hier zijn zoveel uitgesprokener, oké soms iets té, en durven zichzelf tenminste te laten zien. Vaak verbergen wij ons lichaam onder zwarte of grijze kleding en willen het liefste niet te veel opvallen. Australiërs willen juist graag opvallen. Een gothic is hier niet zomaar een gothic maar iemand die hier gelijk heel ver in gaat. Omdat het ze gewoon niks kan schelen. Australiërs geven graag veel geld uit om mooie kleding te kunnen dragen en om te laten zien hoe hun levensstijl is. Nu heb je hier in Australië heel weinig tot geen goedkope kledingwinkels dus is het vaak al wat chiquer. Als mijn vriend en ik hier uitgaan schaam ik me bijna voor hoe ik gekleed ga: vaak in het zwart, normale spijkerbroek en ballarina's. Niks mis mee denk je misschien maar als ik al die meiden hier zie en hoe hun kleding zoveel verschilt met die van mij; jurkjes, rokjes, leggins, veel kleurtjes, hoge hakken ..  het is zoveel mooier, chiquer en uitdagender. Mensen hier zijn heel divers, als ik hier door Melbourne loop zie ik binnen vijf seconden tien verschillende soorten mensen en manieren van kleden.


Ik heb nooit echt een eigen stijl gehad maar nu ik zo een paar weken in Australie rondloop moet daar echt verandering in komen. Ik wil meer kleur gaan dragen, durven om gezien te worden maar mijn voornaamste doel is om meer hakken te gaan dragen. Ik ben van mijzelf al vrij lang, zo'n 1.80. ik ben bang om op te vallen door mezelf nog langer te maken dan dat ik al ben. Maar hoezo zou ik me hiervoor schamen? Het is over het algemeen bekend dat lange vrouwen sexy gevonden worden. Mijn vriend vind het te gek als ik hakken draag maar ik durf het gewoon niet. Laatst las ik een artikel van Mascha op Beautygloss dat me heel erg heeft geholpen. Het ging over het durven dragen van hakken. Lees het artikel hier. Wat ik een goede tip vond is gewoon platte schoenen meenemen voor onderweg. Mocht je dan echt doodgaan van de pijn, kun je altijd nog je schoenen vervangen.Ja, ik heb nu al heel veel over mezelf geleerd. Met name op dit gebied. Durf op te vallen en schaam je niet voor jezelf, waarom zou je? Je bent goed zoals je bent! 

3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!