zondag 4 mei 2014

My Weekly Update mei #1

Deze week ging mijn vriend weer gewoon aan het werk en was ik weer alleen. Niet erg, want we hebben een super leuke zondag gehad en we hebben zelfs nog Koningsdag in Melbourne gevierd. Take a look at the pictures!


Ik ben zó blij met mijn nieuwe Peter Alexander slaapbroek. Ook heb ik er een shirt bij gekocht maar die laat ik zien in een apart artikel. Maar hoe cute is dit?


Doordat we in Australië zijn miste we natuurlijk de eerste Koningsdag. Ik vond dat erg jammer maar mijn vriend zocht op internet op of er toevallig zoiets in Melbourne wordt gehouden .. en ja hoor! KLM Dutch Orange Day! Hoe gaaf? Dit duurde van half 11 's ochtends tot 4 uur 's middags en we zijn er bijna de hele dag geweest. Toen we aan kwamen lopen zagen we al Heineken vlaggen en mensen met oranje kleding aan. Ik voelde me meteen weer wat meer Nederlands haha.


 En .. ze hadden een Kroketten kraam! Of 'Croquettes' zoals ze dat in Australië blijkbaar noemen. Mijn vriend en ik belanden in de zevende hemel, als er iets is wat we misten waren het kroketten en bitterballen. Zo gek hoe je dit soort dingen ineens mist. 


 Ik vond dit echt een grappig gezicht. Een Croquettes kraam met een Australiër met zo'n belachelijke hoed op. 


 Een orgel, ze hadden overal aan gedacht.


Nadat we uit de lange rij voor de kroketten waren ging ik weer een andere rij in, namelijk die voor de stroopwafels. In Delft ben ik gek op de Super Stroopwafels en die hadden ze hier ook. 


 The Kibbeling Express. Heel leuk om dat soort kraampjes te zien staan!


 Yeah, stroopwafels!


En er werd zelfs ge-volksdanst. Ik moest toch een half uur (!) wachten voor mijn stroopwafel dus gingen we kijken hoe er werd gedanst. Allemaal van die oude mensjes in ouderwetse kleding, dat heeft echt iets.


 En toen, stroopwafel tijd!


Oh my, deze stroopwafel was misschien nog wel lekkerder als die ik in Delft weleens heb gegeten. Je kunt het ook wel zien aan mijn gelukzalige gezicht op de foto hierboven.  Op de foto met de volksdansers, ze kwamen bijna allemaal uit Twente en ze hadden allemaal zo'n grappig Twents accent. 


 Heineken biertje! Hoewel ik dit echt smerig bier vind moest ik er toch eentje dringen, gewoon omdat het kan.


 Bier, zon, gezelligheid, wat wil een mens nog meer?


 Het was zulk heerlijk weer, echt geweldig. Ik hou van Australië en van Melbourne. 


Bij een kraampje kon je ook nog een polsbandje meenemen waarop staat: Oranjedag Melbourne. Die konden we niet laten liggen, dat is een leuk aandenken.


Het is hier de laatste paar weken zo koud en het wordt met de dag kouder dus we zijn weer helemaal verslaafd aan thee. Thuis drinken we altijd thee maar aangezien ze hier geen waterkoker hebben deden we dit eigenlijk nooit. Nu doen we het gewoon in een steelpannetje en dit gaat prima.


Ik heb alle GTST afleveringen weer gekeken en nu ga ik beginnen aan Masterchef. In Nederland keken we dit altijd en ik vind het echt een te gekke serie. Nog leuker is dat het ook in Melbourne wordt opgenomen dus dat ik af en toe hele herkenbare stukjes terugzie in het programma. Op weg, boodschapjes doen.


Bij thuiskomst wist ik niet waar ik trek in had en bedacht me toen ineens dat we nog eieren hadden. Dus bakte ik twee eitjes voor mezelf. Yummie! Even wat financiële dingetjes regelen en ja ik moet mijn nagellak eraf halen, hihi.


 Vrijdagavond lag het internet eruit en we hadden geen film gedownload, dus besloten we een potje te kaarten.


Wat ik heel erg mis hier is het bakken. Thuis bak ik altijd iets; taart, cake of koekjes. Hier heb ik er alleen het materiaal niet voor. Maar gisteren hebben we een weegschaal en deegroller gekocht en besloot toen een citroen cake te bakken. Ik ben blij dat dit weer kan!


En het lekkerste is dat met een beetje slagroom eroverheen. Good stuff!

Dat was het weer voor deze week! Het is nu alweer 1 uur 's middags nu in dit typ. Het is geen lekker weer buiten dus we blijven lekker binnen. 

Wat gaan jullie vandaag doen?
XO
2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!