zaterdag 24 mei 2014

UPDATE AUSTRALIË

Onze reis en het avontuur hier Down Under loopt bijna ten einde. Hoe gaat het nu met ons, zijn we allemaal ver-engelst, wanneer gaan we weg uit dit huis, wat gaan we nog doen? Al deze vragen beantwoord ik allemaal graag in deze nieuwe update!


Ik kan het bijna niet geloven maar over twee weken vertrekken we eindelijk uit dit huis. Mijn vriend is eigenlijk pas op vrijdag 13 juni klaar met zijn stage maar wegens omstandigheden is zijn laatste werkdag al op vrijdag 6 juni! Yaay! Het weekend van 7 en 8 juni moeten we het hele huis schoonmaken, dus dat word een zwaar weekend. Belachelijk als je het mij vraagt als je met z'n zessen in een huis woont maar het staat in het huur contract dus houden we ons hier natuurlijk netjes aan.

De eerste week van juni gaan we onze koffers alvast pakken. Ik ben erg benieuwd of alles gaat passen haha. Waarschijnlijk koop ik nog een grote back-pack rugzak (niet zo'n mega grote) om al mijn boeken in te doen. De dag dat we vertrekken, maandag 9 juni, gaan we nog even de stad in om ergens koffie te drinken. 's Avonds nemen we de trein naar Bendigo (daar woont de familie van mijn vriend) en hier blijven we tot 17 juni. Dan komt het leukste! Dinsdag 17 juni vertrekken we om kwart over 3 met het vliegtuig naar familie van mijn vriend (ja hij heeft heel wat familie hier haha!) in Perth. Dit is ongeveer drie á vier uur vliegen. We blijven drie weken in Perth. Wat me daar staat te wachten .. ik heb geen idee! Ze gaan ons in ieder geval heel veel dingen laten zien dus ik ben heel erg benieuwd!En dan is het zover! Op donderdag 10 juli om vijf uur 's middags vertrekken we met het vliegtuig vanaf het vliegveld in Perth. Eigenlijk stond onze terugreis vanaf het vliegveld in Melbourne gepland. Gelukkig hebben we, dankzij mijn vriend zijn vader, kunnen regelen dat we vanaf Perth terugvliegen. Dit scheelt ons een hoop gedoe en (niet onbelangrijk) veel geld. Anders hadden we eerst naar Perth gevlogen en weer terug moeten vliegen naar Melbourne. Lekker onhandig. 
Van Perth vliegen we eerst naar Jakarta waar we om 01.00 's nachts doorvliegen naar NEDERLAND! Aaaaah ik kan niet wachten! Ik heb mijn ouders, zus, vriendinnen en mijn lieve huisdieren zo verschrikkelijk gemist. Ik heb geen hele erge heimwee meer, in het begin wel gehad, maar ik zal heel blij zijn als ik weer lekker thuis ben in mijn vertrouwde omgeving. Helaas kunnen we niet meteen naar ons eigen huisje. Degene die er nu in zit zou er tot eind augustus blijven. We blijven dan nog ongeveer acht weken bij mijn ouders. In mijn oude slaapkamer staan twee bedden dus dat is prima. Niet ideaal maar ik ben heel blij dat we er mogen blijven. Eigenlijk kijk ik er stiekem wel een beetje naar uit, is dat gek? Gewoon weer even in mijn oude, vertrouwde omgeving bij mijn ouders, Ik heb dan meteen mijn diertjes bij me want mijn ouders passen nu op onze twee konijnen en op de poes.

Wat betreft het Engels praten valt het, bij mij in ieder geval, heel erg mee. Mijn vriend praat veel Engels op zijn werk maar ik spreek af en toe eens met een caissière in de supermarkt maar that's about it. Toen we hier net aankwamen en bij familie sliepen had ik wel dat ik meer aan de taal gewend raakte. We konden met hun alleen maar Engels praten dus werd het heel normaal. Als mijn vriend en ik dan samen waren hadden we soms zelfs dat we een Engels woord zeiden i.p.v. een Nederlands woord of we konden ineens niet meer op het Nederlandse woord komen haha. Heel bizar is dat. Zo, ik denk dat ik nu alles weer heb verteld. De laatste weken zijn wel zwaar omdat ik het nu echt wel gehad heb. Ik ga gewoon zorgen dat ik de komende twee weken genoeg te doen heb, al zal dat wel lastig worden. Maar aah, wat ben ik blij dat we de 9e al weg gaan!

Hebben jullie nog vragen voor me? Stel ze dan gerust!

Liefs,
Anoeska.
2 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat je weer naar Nederland komt, dat zal zeker even wennen zijn!<3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan lezen dat je blij bent om daar weg te gaan. Geniet nog lekker van je laatste weken & daarna je laten verwennen bij je ouders thuis <3

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!