zaterdag 28 juni 2014

THE GREAT BRITISH BAKE OFF

I'm hooked! Op gebakjes, taart, cake .. alles waar veel te veel suiker en calorieën inzitten maar ook op de serie 'The Great British Bake Off'. Deze award winnende serie werd voor het eerst uitgezonden in augustus 2010 maar ik heb het pas ontdekt. Dat weerhield me er niet van om het online te gaan kijken en uiteindelijk alle afleveringen te downloaden.


Ik was eigenlijk op zoek naar de afleveringen van de serie 'Heel Holland Bakt'. Op de website van Uitzending Gemist kan ik deze jammer genoeg niet meer terug kijken. Geen idee of het ermee te maken heeft dat ik buiten Nederland zit maar goed, doet er niet toe. Ik sloeg aan het Googlen en ontdekte dus deze serie. OOOH YEAH! Ik vind de Britse taal al echt geweldig (dat accent!) en als je dat combineert met het bakken van de meest heerlijke taarten en andere creaties .. gelukkiger kun je me niet maken.


Leuk detail: tijdens de aflevering laten ze altijd zien wat elke kandidaat van plan is om te maken. Dit doen ze door middel van tekeningen. Het gaat om de kleine dingen, dit vind ik echt leuk gedaan!

Het is dus een wedstrijd om te bepalen wie de beste amateur bakker van Engeland is. Iedere aflevering geld er een bepaald 'thema'. Zo komen taarten, puddingen, brood en nog veel meer lekkers aan bod. In elke episode krijgen de kandidaten drie uitdagingen:

Signature Challenge - De kandidaten mogen een eigen recept gebruiken die ze thuis veel maken voor familie en vrienden.
Technical Challange - In deze uitdaging krijgen ze allemaal hetzelfde recept met een basis uitvoering waar enkele dingen in missen. Ze moeten hun bakkers instinct gebruiken om het recept compleet te maken. 
Showstopper Challange - Bij deze uitdaging bakken alle kandidaten iets op indruk te maken op de jury. Vaak zijn dit de wat uitgebreidere baksels. 


De wedstrijd wordt gejureerd door schrijfster Mary Berry en professionele bakker Paul Hollywood. Oké, ik kom er tijdens het typen van dit artikel achter dat er maar liefst veertien internationale versies van dit programma zijn. Ik denk dat ik maar snel aan het downloaden ga. Heb ik weer wat te doen in het vliegtuig als we terug gaan, ha. 

Kennen jullie The Great British Bake Off?
3 opmerkingen:

  1. Oh, wat leuk! Ik heb een tijdje naar Heel Holland Bakt gekeken en dat vond ik altijd heel erg leuk om te zien, dus dan lijkt me dit ook wel erg tof. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk zeg! Ik ken het programma niet, maar klinkt leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, ik ben er echt dol op! Vooral de presentatie vind ik geweldig, ik lach me steeds kapot haha :D

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!