woensdag 29 oktober 2014

RUST ZACHT LIEVE KATELIJNE

Het is nu vier weken geleden dat mijn lieve Katelijne is overleden. Wat een gek moment, ik kan het nog steeds niet bevatten ..


Ik kreeg Katelijne als kerst cadeautje van mijn vriend in december 2012. We haalden haar uit een konijnen asiel in Den Haag. Ik was meteen verliefd. Ze had al twee nestjes gehad en zat op dat moment bij haar dochter in een hok. Een beetje zielig vond ik het om haar te scheiden van haar dochter maar ik wist dat wij haar een heel goed huisje zouden geven.

Het koppelen met Peanut (mijn andere konijn) ging in het begin nog niet zo soepel. Peanut had al vijf of zes jaar alleen gezeten dus die moest heel erg wennen aan deze 'indringer'. Gelukkig ging het vanzelf beter en werden ze later dikke maatjes. Katelijne zorgde altijd voor Peanut, ze waste hem, waakte over heb en lag tegen hem aan als ze sliepen. Ze was echt zijn vriendinnetje.


Woensdagochtend 1 oktober moest ik vroeg naar mijn werk. Om half acht kwam ik de kamer inlopen en wilde de konijnen hun voer geven. Katelijne lag languit op haar zij en ik wist direct dat er iets mis was. Haar ogen waren wijd open. 'Volgens mij is Katelijne dood' zei ik tegen mijn vriend. Toen ik het voor de tweede keer zei begon ik te huilen, het besef kwam. Peanut zat zo lief naast haar, alsof hij haar niet los wilde laten. Ik wist niet hoe ik het had en ben zo verdrietig geweest. Snel heb ik mijn moeder gebeld en na afscheid nemen hebben we haar bij mijn ouders achter langs de slootkant begraven. Later heeft mijn moeder er nog een mooi kruisje bij gezet en viooltjes geplant. Allemaal voor mijn kleine meid.

Je was ons drukte makertje, je zat nooit stil en vond het leuk om dingen te doen die niet mochten. Soms werden we daar boos om maar achteraf lachen we om je. Dank je wel dat je zo goed voor onze Peanut bent geweest. Ik hoop dat we je een leuk leventje hebben kunnen geven. Helaas stierf je veel te jong. Je mocht maar vier jaar worden.

Dag lieve Katelijne, rust zacht 
1 opmerking:

  1. Heel veel sterkte :c En ik heb er tranen van in mijn ogen gekregen :( Ik weet hoe rot het is om je huisdier te verliezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!