dinsdag 16 april 2013

Haarverzorging part twoShampoo. Wat maakt een shampoo de ideale shampoo? Dat is best lastig te bepalen maar zeker niet onmogelijk!

Bij de beoordeling of een shampoo goed is kijk je vaak als eerste naar de prijs, de geur, of het goed voelt tijdens het wassen (geen irritaties e.d.), wast het makkelijk uit en hoe voelt je haar nadat je het gewassen hebt. Maar je kunt het pas echt zien nadat je de desbetreffende shampoo een paar keer hebt gebruikt. Wat is de conditie van je haar dan? Is je haar makkelijk te kammen, zacht, statisch, slap, dof of heb je een geïrriteerde hoofdhuid? Dit zijn allemaal dingen die meespelen bij het echt goed kijken naar welke shampoo geschikt is. 

In de eerste plaats moet een shampoo het vet en stof uit je haar verwijderen. Hiervoor zijn wasactieve stoffen nodig. Een shampoo moet dan ook in ieder geval één van de volgende basis ingrediënten bevatten:

- Ammonium Lauryl Sulfaat (ALS)
- Sodium Lauryl Sulfaat (SLS)
en het iets minder schadelijke
- Ammonium Laureth Sulfaat (ALES)
- Sodium Laureth Sulfaat (SLES)

Soms komen er ook de zogenaamde DEA en TEA stoffen in shampoos voor. DEA is een alcohol soort wat gemengd wordt met water. TEA is een kleurloze vloeistof met een typerende ammoniak geur. Dit zijn bestanddelen die ervoor zorgen dat de shampoo schuimt en kunnen irritaties en droogheid veroorzaken als ze in grote hoeveelheden worden gebruikt. Kijk dus altijd uit hoeveel er van deze stoffen in de shampoo zit. Dit moet je altijd terug kunnen vinden in de ingrediënten lijst of het etiket achterop de fles/verpakking. Wil je nu een shampoo zonder al deze ingrediënten, dan kun je terecht bij de natuurlijke cosmetica lijnen die werken met niet of zo min mogelijk synthetische toevoegingen zoals Weleda en HennaPlus.  


Geheimen van glanzend haar

Om je haar glad & glanzend te krijgen zijn hair repair producten erg goed! In deze producten zitten veel verschillende werkzame stoffen zoals; keratine, proteïne, provitamine & aminozuren. Die werken perfect tegen beschadigd, droog, pluizend, statisch, dof en ongezond uitziend haar. Deze hair repair producten met al deze goede stoffen kun je vaak vinden in maskers. Deze voeden je haar en zorgen voor een natuurlijke en gezonde glans. Geef je haar in de herfst en de koude winter eens een extraatje en gebruik een masker! 

Extra tip: voor extra glans, spoel je haar na het wassen na met koud water. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!