maandag 27 mei 2013

Zo maak je een nude-look

Een nude-look kaal & saai? Niet dus! Nude is mooi en helemaal terug van weggeweest. Maar hoe maak je nu zo'n nude-look? Ik vertel het je. De kunst van een nude-look zit hem in een uitstraling die de puurheid van een natuurlijk gezicht goed tot zijn recht te laten komen. Je creëert hiermee perfect gaaf, bijna onopgemaakt gezicht! Het lijkt alsof je bijna niks op je gezicht draagt, toch zit er wel wat voorbereidend werk in. Voordat je begint met deze look te maken zorg er dan voor dat je wenkbrauwen helemaal bijgewerkt zijn en eventueel bijgetekend. 

Wat heb je ervoor nodig?

  • Een goede foundation
  • Concealer
  • Goede kwastenset
  • Matte poeder
  • Mooie subtiele blush

Oké, we hebben nu alles om de perfecte nude-look te creëren. Aan de slag!

Gezicht

Als eerste beginnen we met het gezicht. Camoufleer alle oneffenheden op je huid met concealer. Dus puistjes, eventuele donkere kringen of wallen en rode vlekjes. Breng hier overheen je foundation aan en poeder je gezicht daarna af , niet teveel! Dan breng je met een blusher kwast een natuurlijke blush aan (beige, perzik) op je wangen, voorhoofd & kin. 

Ogen

Dan je ogen, we beginnen met de oogplooi. Je buitenste ooghoek dus. Gebruik een driehoekig oogschaduw kwastje en breng hiermee een zachte bruine oogschaduw aan. Eventueel kun je onder de onderste wimperrand ook nog wat bruine oogschaduw aanbrengen. 
Vervaag vervolgens met een rond oogschaduw kwastje de oogschaduw onder je ogen en breng op je wimpers, boven en onder, mascara aan. Je kunt heel lichtjes wat oogpotlood aanbrengen maar het liefst gebruik je helemaal geen oogpotlood! Dan houd je het zo naturel mogelijk.
Lippen

Voor je lippen gebruik je het liefst een zo licht en nude mogelijke kleur. Lipstick of lipgloss, dat maakt niet zoveel uit. 
Tip: breng wat BB cream aan op je lippen, dan krijgen je lippen de perfecte nude kleur! 


And that's how it's done! Dit is hoe je jezelf een net even andere look geeft als dat je gewend bent. 

En jij? Ga jij zelf wel eens helemaal 'nude'?
1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!