vrijdag 26 juli 2013

Zelfgemaakte kruidenboter

Niks zo lekker als een simpel receptje wat lekker is én je heel snel zelf kunt maken! 
Mijn vriend maakte laatst zelf zijn eigen spaghetti (voor zijn verjaardag heeft hij van mij een pastamachine gekregen) en daar hoort natuurlijk een stokbroodje met kruidenboter bij. (bij ons in ieder geval wel) Nu hadden we geen kruidenboter in huis maar met een paar simpele dingen en binnen een paar minuten heb je snel zelf je eigen kruidenboter gemaakt!


Wat heb je ervoor nodig?

- Stokbrood (bruin, wit, meergranen .. wat je zelf lekker vindt!)
- Roomboter
- Knoflook
- Bieslook (vers is het lekkerst)


Als eerste pak je de roomboter. Hier neem je een plak(je) of een paar lepeltjes van en doe dit in een schaaltje. Het handigst is als de roomboter niet te lang in de koelkast heeft gestaan. Dan kun je er makkelijker mee werken. Snijd of pers vervolgens één (of twee, als je het iets pittiger wilt maken) knoflookteentje fijn. Pak dan wat takjes bieslook en snijd deze met een goed mes in kleine stukjes. Heb je geen verse bieslook maar wel uit een potje? Gebruik deze dan gewoon. Voeg de knoflook en de bieslook toe aan de roomboter even mengen en .. klaar! 

Heel erg simpel maar zo lekker. Je kunt eventueel ook nog zout en peper toevoegen dat is ieders eigen smaak maar zo maak ik 'm. 


Eet smakelijk!
1 opmerking:

  1. Lekker, zo een stuk stokbrood met lookboter onder de gril!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!