vrijdag 2 augustus 2013

Neutral Face Care

Als ik Neutral hoor denk ik aan milde producten voor onder de douche die ideaal zijn voor een droge en/of gevoelige huid. Maar Neutral heeft nu iets nieuws: de Face Care lijn!'Wist je dat vrouwen hun gezicht iedere dag blootstellen aan meer dan acht verschillende verzorgingsproducten met parfum? Producten met parfum vergoten het risico op een parfumallergie en op een rode, geïrriteerde huid. In het gezicht is de huid dun & dit maakt het extra kwetsbaar voor een allergie of irritatie. Het krijgt bovendien dagelijks te maken met verschillende invloeden van buitenaf. Door producten te gebruiken zonder parfum en andere onnodige toevoegingen, belast je de huid minder en is de kans op een huidirritatie kleiner. Neutral introduceert Face Care: een complete gezichtsverzorgingslijn met 0% parfum, kleurstoffen, parabenen en andere onnodige ingrediënten  Deze lijn bestaat uit vier reinigings-  en verzorgingsproducten die de kans op huidirritatie verminderen. Alles wat je gezicht nodig heeft, en verder niets.' 

Dit is wat Neutral zelf zegt over hun lijn. Ze leggen de nadruk (zoals we gewend zijn van de producten van Neutral) op het verminderen van huidirritatie. Nu kan ik helaas daar de producten niet echt op testen, mijn huid is niet droog of gevoelig (heel soms) maar de laatste tijd heb ik wat meer pukkeltjes op mijn voorhoofd dan normaal. Ik wilde eens kijken hoe mijn huid op Neutral Face Care zou reageren! De lijn bestaat dus uit vier producten:


  • Neutral Makeup Remover Wipes: €5,49
  • Neutral Face Wash: €9,99
  • Neutral Skin Tonic: €8,99
  • Neutral Face Cream: €11,99
Als eerste testte ik de gezichtsreinigingsdoekjes. In een pak zitten 25 doekjes. 

Wat ik erg handig vind aan de doekjes is het klepje. Voor hergebruik is dit erg hygiënisch en de doekjes drogen niet (of minder snel) uit. Wanneer je het plasticje eraf trekt komen de doekjes tevoorschijn. Ik heb deze getest door 's avonds mijn make-up (foundation, oogpotlood en waterproof mascara) met de Wipes eraf te halen. Resultaat: een schoon gezicht! De Wipes deden hun werk goed, alle make-up ging er in no-time af. Super! De ingrediënten.


Dan de Face Wash. Het is voor mij al best een tijdje geleden dat ik zo'n soort product heb gebruikt. Zelf gebruik ik altijd reinigingsmelk omdat dit altijd het beste en het fijnste voor mij werkt. Maar toch wilde ik deze graag testen!


 De ingrediënten. Beetje moeilijk te zien vanwege de ronde flacon.


 Een pompje, daar ben ik dol op! Het is hygiënisch en werkt 10x makkelijker.


Als je een paar keer op het pompje drukt komt er dit uit. Een schuimige face wash. Ik was blij verrast dat het er al schuimend uit kwam. Vaak moet je bij schuimende producten nog een paar keer met je hand over de vloeistof wrijven maar dat was hier niet het geval.

Ik heb het als volgt gebruikt. Als eerste zorgde ik ervoor dat al mijn oog make-up eraf is, dit cleanst wel zo makkelijk. Vervolgens maakte ik mijn gezicht wat nat met een washandje en bracht ik met twee handen de face wash op mijn gezicht aan. Ronddraaiende bewegingen maken, afspoelen en klaar is kees! Mijn gezicht voelde goed gereinigd en fris aan. Skin Tonic kan natuurlijk niet ontbreken in je reinigings ritueel, dus ook deze werd getest!


 Gebruiksaanwijzing en ingrediënten.


Check hoe gaaf dit is! Ik ben tonics gewend waar je het product gewoon op een watje moet laten druppelen of gieten. Maar toen ik de dop opende van deze tonic dacht ik even: 'Huh?'. De bedoeling is dat je er een watje oplegt en deze een paar keer op en neer drukt op dat rondje dingetje wat je ziet. De tonic wordt dan omhoog gepompt waardoor je geen moeite hoeft te doen. Handig!Tadaaaaaa! Klaar voor gebruik.

Ook over de tonic ben ik erg te spreken. Ik vind het super dat Neutral er zo over na heeft gedacht dat je zonder moeite de tonic op je watje krijgt. 


En als laatste de Face Cream. Deze beloofd je huid te hydrateren zonder al te veel poespas. Gewoon een goede Face Cream die je voor zowel overdag als 's nachts kunt gebruiken. 


De gebruiksaanwijzing en ingrediënten. Ook hier wordt benadrukt dat je het product voor overdag én 's nachts kunt gebruiken. Bij mij gaat er dan ergens iets mis. Ik ben zo gewend twee aparte crèmes te gebruiken. Maar we zullen het zien!


 Het flesje zoals 'ie eruit ziet uit het doosje. 


 Ook weer zo'n handige pompflacon! Jeetje Neutral jullie maken me hier wel erg blij mee, hihi. 


 De crème is dik en vettig. Voor een droge huid lijkt me dit ideaal! 


 Wat meer uitgesmeerd.

Persoonlijk vind ik deze Face Cream helemaal niks. Hij is te vettig voor mijn huid en geeft een onprettig laagje over mijn gezicht. Maar zoals ik eerder al zei, dit komt denk ik gewoon omdat ik een te vette/gemengde huid heb voor zo'n product. Voor een droge huid lijkt me dit een fantastische gezichtscrème. 


Zoals ik al zei kan ik misschien niet echt oordelen over de producten omdat ik niet echt een droge of gevoelige huid heb. Toch alle lof voor deze gezichtslijn van Neutral. Ik vind het top dat er nu niet alleen voor onder de douche maar ook erbuiten aan mensen met een gevoelige huid wordt gedacht. Alle producten zien er netjes uit en zijn bovendien makkelijk en schoon in gebruik. 

De Neutral Face Care lijn is de koop bij de drogist. 
1 opmerking:

  1. Ik heb ook geen droge of gevoelige huid, maar heb er wel al veel goeds over gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!