maandag 19 augustus 2013

Olaz Essentials Touch of Foundation

Een tijdje terug kocht ik deze foundation van Olaz bij de drogist. Hij was afgeprijsd en bevatte ook nog eens SPF 15! Ik  was meteen erg nieuwsgierig naar dit product. 


Ik kocht deze foundation voor iets minder dan €7,99. Nog nooit heb ik Olaz producten gebruikt dus daarom was ik extra benieuwd naar deze Complete Touch of Foundation. Excuses voor de lelijke en slechte verpakking, het was een uitverkoopje en het doosje was toen ik hem kocht al niet zo mooi meer en het was helaas de enige 'light' kleur.


Op de zijkant staat waarom het product geschikt is voor jou huid en wat het precies doet.


Wat Olaz belooft:
'24 uur vochtinbrenging die zorgt voor een langdurige hydratatie van de huid. Het beschermt tegen dagelijkse blootstelling aan de zon (SPF 15 UVA en UVB). De vitamines B3, E en provitamine B5 verzorgen je huid nog eens extra. Het product bevat een vleugje Max Factor foundation om de huid egaal te maken.' De ingrediënten. 


De gebruiksaanwijzing. Moet zeggen dat ik het hier niet helemaal mee eens ben. Foundation zou ik zelf nooit 'royaal' aanbrengen aangezien je dan juist een heel onnatuurlijk effect creëert. Het flesje zit dus in een doosje. De verpakking en het flesje vind ik verder niet heel erg bijzonder. De foundation heeft wel een pompflacon wat voor het aanbrengen wel weer handig is.


Hier een klein 'doperwtje' foundation op mijn hand. Het is niet heel vloeibaar maar meer crèmerig. Alleen hierom zou ik dit nooit royaal op mijn gezicht aanbrengen. Veels te aanwezig! 


 Wat meer uitgesmeerd.


Helemaal op mijn hand aangebracht. Tot nu toe vind ik het resultaat mooi. Egaal, natuurlijk en het heeft een klein glansje. 
 Zonder foundation wel met oog make-up. (wat een slechte foto trouwens, deze is nog met mijn andere camera gemaakt. Sorry!)


 Mét de Olaz Touch of Foundation. 


 Nog een keertje. Ik heb er geen poeder overheen aangebracht. 


Wat is mijn conclusie? Al met al vind ik het een goed product. Zoals ik al zei is dit de eerste keer dat ik iets van Olaz heb gekocht en gebruikt. Het effect is mooi, niet te opvallend maar wel een goede dekking. Ik ben ook erg te spreken over het feit dat er SPF inzit. Plus! Wat ik je wel echt aanraad is om niet teveel van de foundation op je gezicht aan te brengen. Dit is echt niet nodig, anders maak je je gezicht heel onnatuurlijk, te bruin en 'cakey'. Afpoederen is ook geen overbodige luxe maar dat komt puur omdat mijn gezicht anders echt te veel gaat glimmen. 

Pluspunten:
- Niet té vloeibaar
- Beschikt over een pompflacon
- Je hebt er niet teveel van nodig
- Er zit SPF 15 in
- Mooi, egaal en natuurlijk effect

Minpunten:
- Er zijn maar 2 kleuren te koop: light of dark
- Waarschijnlijk is dít specifieke product niet meer te koop zoals ik 'm hier heb maar is er een wat nieuwere versie van in de winkels te koop
3 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, alleen jammer van de kleurselectie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit! Jammer dat er maar twee kleuren zijn x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben benieuwd wat het voor mij zal doen! het ziet er in ieder geval goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!