zaterdag 26 april 2014

Blije zaterdag!

Zo ineens kwam het in me op om een lijstje te maken over de dingen die me op dit moment gelukkig en blij maken. Ik denk dat het goed is dit om de zoveel tijd eens voor jezelf te bedenken want vaak zijn er genoeg dingen waar je blij om mag zijn. Ik deed dit vandaag dus vandaar nu een 'Blije zaterdag'!


Haha, hier word je toch ook al vrolijk van?

- Ik prijs mezelf gelukkig vanwege het feit dat ik in Australië zit en ik deze kans krijg. Heel veel mensen zouden dit ook graag willen doen maar hebben er bijvoorbeeld de tijd of het geld niet voor. Ja, als ik erover nadenk mag ik echt heel blij en gelukkig zijn dat ik hier ben en dat ik dit prachtige land beter mag leren kennen.

- Ik ben gezond, ook wel een goede reden om gelukkig te zijn lijkt me. Alhoewel ik soms nog wat last van mijn buik heb gaat het nu heel goed. Ik heb nergens echt last van en als ik toch ergens last van krijg, iets kleins als een pijnlijke knie ofzo, bedenk ik me dat het altijd erger kan en ik helemaal niks te klagen heb.

- We hebben een huis met alles wat we nodig hebben. Het was in het begin nog wel lastig om hier iets te vinden maar dat is uiteindelijk goed gekomen. We hebben heel veel geluk gehad en ben ontzettend blij dat we dit hebben gevonden.

- Ondanks het feit dat het me niet is gelukt om werk te zoeken en we eigenlijk zo goed als geen inkomsten hebben, kan ik wel één tot twee keer in de week zelf naar Melbourne reizen en daar lekker de hele dag vertoeven. Ik vind het echt heerlijk om de hele middag bij Starbucks te zitten met een drankje, gebakje en een boek. 

- Mijn huisdieren maken me iedere dag gelukkig. Zelfs al zit ik nu aan de andere kant van de wereld en heb ik ze al zo lang niet gezien, toch voel ik me heel gelukkig dat ik ze heb. Ik kan dan ook echt niet wachten tot ik weer thuis ben in mijn eigen huisje met mijn beestjes om me heen.

- Ik ben heel blij en gelukkig dat we, ondanks het feit dat we geen inkomsten hebben, toch genoeg geld hebben om een goed leven te hebben hier. Dankzij mijn lieve vriend die heel veel geregeld heeft kunnen we elke dag lekker eten, geen drie gangen natuurlijk, en in het weekend leuke dingen doen. Ik besef me maar al te goed dat er een hele hoop mensen zijn voor wie dit niet geld. In Melbourne zitten een heleboel zwervers en dan denk ik weer wat een geluk ik heb.

- We hebben de afgelopen week met de moeder en oma van mijn vriend rondgereisd en de meest fantastische dingen gezien. The Great Ocean Road, bergen, natuur, kangoeroes. Het was echt geweldig!

- Over een paar weken is mijn vriend klaar met zijn stage, 13 juni om precies te zijn, en dan kan de vakantie pas echt beginnen. Het plan is om dan nog een week naar familie hier in Melbourne te gaan, waar we de eerste twee weken ook verbleven, en om dan naar Perth te vliegen en dan nog vakantie te vieren. Hoe tof is dat? Zoals jullie misschien in de laatste update hebben gelezen was het het plan dat ik eerder terug naar Nederland zou gaan. Nu is het nog maar een paar weken en vind ik het erg zonde om al weg te gaan dus ik houd het er nog maar even op dat ik hier blijf haha. Het zou toch geweldig zijn om straks samen dat vliegtuig terug naar Nederland in te gaan met het idee 'Dit hebben we samen gedaan'. 

- Een puppy! Ik ben zo gelukkig dat we er samen over uit zijn dat we een pupje gaan nemen als we thuis zijn. Waarschijnlijk wordt dit zo rond de kerst. 

- Ik vind het te gek dat ik me weer heb aangemeld voor een opleiding. Heel spannend en soms vergeet ik het een beetje hihi. Natuurlijk moet ik eerst de toetsen voldoende maken maar ook dit vind ik weer zo gaaf dat ik dit nog kan doen. 

- Muziek, hier kan ik heel blij van worden. Ik heb nu weer allemaal muziek gedownload die ik op de radio hoorde toen we een paar dagen met de auto door Australië aan het reizen waren. Als ik die nummers hoor dan komt meteen dat blije gevoel weer terug. Love it!

- Lezen op mijn Ipad! Ik heb een manier gevonden om boeken op mijn Ipad te krijgen, ben heel blij dat dit gelukt is want nu kan ik lekker de hele dag en avond lezen als ik me verveel. Ook heb ik wat films erop gezet zodat ik als ik een uur in de tram naar de stad zit ik wat te doen heb.

- De afgelopen weken heb ik zoveel gebak gegeten, heel slecht, maar zó lekker. Ik heb vooral cheesecake gegeten en oh wat heb ik daarvan genoten. 

- Gisteravond heb ik voor het eerst sinds tijden weer eens tomatensoep met gehaktballetjes gegeten. Lekker stokbroodje met kruidenboter erbij, yummie.

- Afgelopen donderdag vertrokken de oma en moeder van mijn vriend met het vliegtuig  naar Perth en zijn we weer met z'n tweeën. Ik ben heel blij dat mijn vriend nog drie dagen vrij had en maandag pas weer hoeft te beginnen. Dan ben ik niet meteen weer in mijn eentje, wat ik trouwens straks denk ik niet zo erg vind na een week van die drukte haha.

- Wat ben ik elke dag nog steeds blij met al mijn nieuwe MAC make-up spullen. Ik krijg er geen genoeg van en ben iedere keer weer dolgelukkig als ik een mooie lipstick uitzoek die ik die dag wil dragen.Pfoe, dat waren al een heleboel dingen en ik denk dat ik nog steeds de helft ben vergeten.

Waar word jij heel blij van?
3 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie!