zaterdag 5 april 2014

Movies #1

Zaterdagavond: filmavond als je het mij vraagt. Vandaar dat ik mijn artikel van vandaag wijd aan films die écht de moeite waard zijn om te gaan kijken! Bak popcorn, koud drankje & andere lekkere snacks op tafel en genieten. 


The Wolf Of Wall Street
Ik weet dat hier nogal wat verschillende meningen over zijn, de een vind 'm te langdradig, het verhaal word vervelend etc. maar ik vind deze film echt geweldig. Dat komt natuurlijk met name door de geweldige acteur Leonardo DiCaprio. Wat speelt hij goed en geloofwaardig, ook de prachtige Australische actrice Margot Robbie speelt haar rol super goed. 

'Eind jaren '80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.'

De film heeft heel veel indruk op mij gemaakt en dit komt vooral omdat het een waargebeurd verhaal is. Een waarschuwing voor als je de film gaat zien: er komt een hoop drugs en seks in voor. Als je hier niet zo van houd kun je deze beter overslaan. 


 Captain Philips
Mijn vriend wilde deze film heel graag zien. Ik had er wel over gehoord maar het leek me verder niet zo'n bijzondere film. Totdat ik las waar het over ging en hem ook daadwerkelijk ging kijken. Heel indrukwekkend, je word echt het verhaal ingezogen en je kunt je zo goed voorstellen hoe je je op bepaalde momenten moet voelen. 

'De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Philips, kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Philips gaf zichzelf op als gijzelaar, om zijn bemanning te redden.' 


 Band of Brothers
Ook dit was een idee van mijn vriend, Ik kan me herinneren dat ik een aflevering van deze serie heb gezien toen ik wat jonger was. Geen idee waar het eigenlijk over ging. Totdat mijn vriend erover begonnen hoe belangrijk het is om deze serie te kijken. Ik heb iets met de Tweede Wereldoorlog, in de zin van dat het me heel erg boeit wat er toen is gebeurd. Soms denk ik er gewoon zomaar over na: hoe kan het dat één man voor zoveel ellende, pijn en verdriet heeft gezorgd? Ik vind eigenlijk dat deze serie verplicht gezien moet worden tijdens Geschiedenis op de Middelbare School. Ik heb er zoveel van geleerd en ben er nog steeds een beetje stil van.
'Band of Brothers is een tiendelige televisieserie uit 2001 over de Tweede Wereldoorlog. Het is een co-productie van Steven Spielberg en Tom Hanks, waarin de rol van de Easy Company van het 506th Parachute Infantry Regiment in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandië en eindigt in het 'Adelaarsnest' van Adolf Hitler, aan het einde van de oorlog.'


Hebben jullie nog goede filmtips?
Fijne zaterdag iedereen!
1 opmerking:

  1. Fijne inspiratie! Ik heb alleen nog maar de Wolf of Wallstreet van jouw lijstje gezien!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!