zaterdag 17 mei 2014

WAT TE DOEN ALS JE GEEN INTERNET HEBT?

Hoe erg het ook is, het kan altijd een keer gebeuren .. je internet ligt eruit. De paniek slaat toe, de eerste zweetdruppels komen tevoorschijn en dan komt die ene vraag: 'Wat moet ik nu doen?'. Ik heb dit sinds ik in Australië ben (tot mijn grote spijt) meerdere keren meegemaakt maar van zo'n trauma leer je toch ook weer. Ik geef je wat tips wat je kunt doen als de verbinding met de virtuele wereld je in de steek laat. 


 Lezen
Ik begin bij het allereerste wat ik doe als ik weet dat mijn internet het voorlopig niet gaat doen. Ik pak onmiddellijk een boek. Door het internet lees ik heel weinig dus dat is dan het ideale moment om weer even te ontspannen en me te verliezen in een goed boek.


 DVD's kijken
Als ik mijn boek zat ben dan pak ik een DVD en ga ik lekker onderuit gezakt met een kop thee en iets lekkers op de bank film kijken. Helaas voor mij heb ik geen DVD's bij me hier in Australië maar gelukkig heb ik een hoop dingen gedownload zoals serie's en films die ik dan kan kijken. 


 Opruimen & schoonmaken
Dit vind ik niet altijd leuk maar hey als je internet eruit ligt dan heb je geen excuus meer vind ik. Ik begin dan altijd met alle troep op te ruimen en daarna ga ik lekker alles af stoffen, soppen en stofzuigen. Staat er nog afwas? Dan doe ik dat ook meteen. Alles weer lekker schoon en dan is dat ook weer gedaan!


 Bakken
Duik de keuken in! Serieus, als ik geen internet heb en me afvraag wat ik moet doen dan ga ik meteen in de keukenkastjes kijken of ik daar nog een cake mix of cupcake papiertjes heb. Het is leuk tijdverdrijf en je hebt daarna ook nog eens iets lekkers voor bij de thee of chocolademelk. 


 Wandelen
Hier in Australië heb ik al meerdere keren gehad dat er geen internet was. Dan had ik mijn boek gelezen, opgeruimd een DVD gekeken en dan was ik het binnen zitten wel zat. We hebben hier een lieve Golden Retriever pup in huis dus ik ga dan even met hem wandelen of gewoon zelf even een rondje lopen. Frisse lucht doet goed, want zeg nou zelf .. de hele tijd naar je beeldscherm kijken daar gaat je internet het niet ineens van doen.


Kleding uitzoeken
Als er iets is wat echt enorm fijn is dan is het kleding uitzoeken. Ikzelf vind het geen rot klus om te doen en ik heb vaak zoveel kleding in mijn kast liggen wat ik niet meer gebruik. Ik zet mijn kast open, pak er een paar vuilniszakken bij en bepaal dan stuk voor stuk welke kleding ik nog draag en welke ik weg kan doen. Ik gooi absoluut geen kleding weg, tenzij het kapot is, en dus gaan er altijd een paar zakken weg naar een goed doel of ik vraag aan mijn zus of zij er nog iets aan heeft. Je hebt op dat moment toch niets te doen en je kast is wel lekker uitgeruimd en klaar voor frisse, nieuwe kleding. Altijd leuk!

Heb jij weleens last van slechte of geen internetverbinding en wat doe jij dan?
2 opmerkingen:

  1. Wat een origineel artikel, super leuk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg eigenlijk hè, hoe afhankelijk wij van tv/internet zijn.
    Leuk om je tips te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!