dinsdag 24 juni 2014

SCRUNCHIES, THEY'RE BACK!

Kennen jullie ze nog? Die stoffen, rare dingen voor in je haar? Ik heb ze vroeger op de basisschool veel gedragen en als ik nu tussen mijn oude spullen zou gaan zoeken zou ik er waarschijnlijk nog een paar tegen komen.The scrunchie is back! 


Het is zo gedateerd als schoudervullingen zijn, zo vergrijsd als beenwarmers maar toch terug in de mode wereld. Marc Jacobs doet ook mee aan deze terugkerende trend en introduceert zijn eigen scrunchies voor maar liefst 25 pond per stuk. Aardig wat voor een stukje elastiek bedekt met wat stof maar toch vliegen ze als warme broodjes over de toonbank. Daarom maakt Missoni nu ook hun eigen scrunchies voor 55 pond per stuk terwijl je ze bij Topshop en American Apparel voor 4 dollar kunt krijgen. Anyways, er gebeurt een hele hoop rond deze elastiekjes. Waarom je deze schattige ouderwetse kunstwerkjes weer moet gaan dragen? Volgens een van de stylisten bij Vogue geeft de scrunchie je een compleet andere look en kun je er eindeloos mee variëren. Doe eens gek en draag er meerdere op elkaar. 


Op de catwalks bij o.a. Louis Vuitton en Missoni zijn de scrunchies alweer een tijdje helemaal hip en happening. 


Als ik een hoge paardenstaart probeer te maken krijg ik vaak het probleem dat mijn haar op de bovenkant gaat bobbelen en niet netjes blijft zitten. No worries (zoals de Ozzies hier zeggen) de scrunchie zorgt er meteen voor dat je de 'oneffenheden' in je haar niet meer ziet en creëert gelijk meer volume.


Ik vind het super gaaf dat de scrunchies weer in zijn. Als ik weer terug ben in Nederland ga ik meteen kijken of ik nog een paar oude kan vinden. Niet dat ik ze ga dragen (zou niet zo hygiënisch zijn) maar ik vind het wel leuk om te kijken hoe ze er uit zien haha. Ik ga zeker in de winkels kijken of ik ze kan vinden. Zo'n basic zwart elastiekje is eigenlijk maar saai als je deze coole scrunchies ziet .. toch? 

Wat vind jij ervan dat de scrunchie weer terug komt en ga jij ze (weer) dragen?
1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!