maandag 7 juli 2014

WAVE ROCK AUSTRALIA

Australië staat bekend om haar prachtige natuur. In de tijd dat we hier zijn hebben we zoveel prachtige natuur gezien, soms sta je met je mond vol tanden. Zo hebben we de 12 Apostelen gezien (gesteentes in de zee) en ook de Wave Rock is een hele bekende rots. Je ziet op de bovenste foto al waarom het Wave Rock heet. De rots heeft de vorm van een enorme golf.


 Surfing on the Wave Rock!

Wave Rock is een van de bekende natuurverschijnselen in Australië. De rots heeft zijn naam te danken aan het feit dat het een enorme oceaangolf lijkt is die plotseling is versteend. 


Wave Rock is een enorm groot blok graniet (steensoort). De rots is zo'n 110 meter lang en 15 meter hoog. Hoe oud Wave Rock is? Behoorlijk oud, maar liefst 500 miljoen jaar. De verticale lijnen die je op de rots ziet worden veroorzaakt door de regen die er soms afloopt.  


Je kunt niet alleen de Wave Rock bekijken maar ook beklimmen. Eenmaal op de rots heb je een enorm mooi uitzicht over het gebied.


Er komen allerlei dieren voor op de rots, van enorm grote hagedissen tot kleine hagedisjes. Als je goed kijkt zie je op deze foto een hagedis. Bijzonder hoe goed deze beesten zichzelf camoufleren. 
 Een paar van de dieren die in dit gebied voorkomen. 


Zo zien de wegen er hier in Australië voornamelijk uit, rechte, oneindig lange wegen. Wel even wat anders dan Nederland waar je om de zoveel meter een stoplicht hebt staan haha.


Ik vond het heel  indrukwekkend om dit van dichtbij te hebben gezien. Het was zo'n twee uur rijden maar het was het helemaal waard! Wat is Australië toch mooi.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!