zaterdag 13 september 2014

5 JAAR SAMEN & ONZE PUP!

Zaterdag is het dan eindelijk zover. Nog twee nachtjes slapen, jeetje ik lijk een klein kind die helemaal zenuwachtig is de avond voor Sinterklaas. En dat mag ook wel een beetje denk ik toch? Er breekt een nieuw hoofdstuk aan voor mijn vriend en mij. Iets waar we voor (als het allemaal goed gaat) twaalf jaar plezier van zullen hebben.Al sinds dat ik kan lopen ben ik helemaal gek en verliefd op honden. Ik liet de honden van mijn buren uit en als ik op het strand of in een bos of waar dan ook mensen hun hond zag uitlaten was ik zo jaloers en verdrietig. Dat wilde ik ook! Een liefdevolle band met een hond hebben, er elke dag lange wandelingen mee maken, je hond meenemen naar leuke en bijzondere plekken en op een frisse zondagochtend heerlijk uitwaaien op het strand. Dit was mijn droomplaatje, jarenlang. En die gaat nu eindelijk uitkomen! Mijn ouders zijn allebei allergisch voor dieren, en ik mocht geen kat of hond totdat ik het huis uit was. Nu zijn mijn vriend en ik anderhalf jaar geleden samen gaan wonen en al heel snel kwam onze poes Bella erbij. Toch miste ik, hoe erg dat misschien ook klinkt maar dat bedoel ik niet zo, echt een hond. Na heel lang dromen, goed nadenken en veel praten besloten mijn vriend en ik om aanstaande 13 september ons pupje op te halen. Ik zou het bijna vergeten maar dan zijn we ook nog eens vijf jaar samen. Een leukere manier om dit te vieren is er bijna niet!


Natuurlijk zijn we eerst bij het nestje wezen kijken, wel zo logisch. We belden op naar een fokker die een nestje van vier weken jong had. Er was toevallig nog één teefje (vrouwtje) over, we waren door het dolle heen! We hebben heel lang getwijfeld wat we nu eigenlijk wilde, een vrouwtje of een mannetje. We zijn toch heel blij dat we een vrouwtje krijgen omdat dit ook iets minder groot zijn. Bovendien hebben we in onze omgeving een hoop vrouwtjes honden en dit (schijnt) dan beter samen te gaan. Hopelijk gaat dit allemaal goed! Toen we er aankwamen zag het er allemaal al heel mooi en schoon uit. Het echtpaar was heel vriendelijk en lief en vertelde ons dat we vooral vragen moesten opschrijven en de volgende keer mee moesten nemen. Goed idee! Er zat ook nog een nestje met pups die acht weken jong was. Wat waren die schattig en fluffy. Wat een maf idee dat ons hondje er ook zo uitziet als we haar ophalen. De pups van vier weken waren een stuk kleiner, molliger en onhandiger haha. Zo schattig om te zien. We wisten toen nog niet welk hondje we zouden krijgen maar dat maakt ons niet uit. Dan blijft het een leuke verrassing! 


De mama honden. Dit ziet er misschien op het eerste gezicht een beetje zielig uit maar we hebben het terrein gezien en ze krijgen meer dan genoeg beweging en vrijheid. Iets wat ik in ieder geval heel belangrijk vind.


 Een 'hoopje' pups, aaaawh. 
 <3
 Hoe kun je hier nou niet verliefd op worden? Onmogelijk ..
Het was de bedoeling dat ze even stil bleven zitten voor de foto maar hé, je hebt het wel over vier weken jonge pups. Die gingen gelijk de boel verkennen, hi. 

Zo hulpeloos als de pups toen waren hoe speels en aanwezig ons pupje nu is, als we de fokker mogen geloven. Gisteren hebben we even opgebeld of alles goed ging en alles ging perfect. Vrijdag krijgt ze nog een inenting en zaterdagochtend mogen we haar halen. YAAAAY!


Alles in huis is al helemaal klaar voor onze diva. Een paar weken terug hebben we de bench en voerbakken neergezet, ook om Bella alvast aan alles te laten wennen. Voor haar is het toch ook een hele grote verandering.


Ook het speelgoed was al snel gekocht en staat nu in een mooi mandje in de woonkamer. Ik moet het alleen nog wel even onder de salontafel zetten anders kan ze er natuurlijk zo bij.


Ik heb wat boeken van een vriendin geleend en er ook zelf wat gekocht. Heel leerzaam maar ook overweldigend. Als ik al die dingen lees denk ik, jeetje wat is het allemaal veel en kan ik het straks allemaal wel goed doen? Bijvoorbeeld commando's aanleren, zindelijk maken etc.
We hebben bewust voor een bench gekozen. Zeker omdat we een jonge hond krijgen die veel moet leren en zeker in het begin nog veel kan slopen is dit toch wel een extra zeker/veiligheid. Mochten we (na een aantal maanden) eens een keertje een half uurtje weggaan dan hoeven we ons geen zorgen te maken dat we ons meubilair in kleine stukjes aantreffen. No way!


Zelfs aan snoepjes is gedacht. Ja, ik ben heel erg als het om voorbereiden gaat. Mijn vriend word er soms weleens een beetje gek van (sorry schat!). Als we straks dingen gaan trainen, oefenen en dingen willen aanleren zijn snoepjes heel belangrijk. 
 Je ziet Bella kijken: 'Wat?' Haha.


 Alles is klaar!


Natuurlijk sta ik zaterdag ook stil bij het feit dat ik alweer vijf jaar samen ben met mijn lieve vriend. Ik kan me absoluut geen betere, gulle, lieve, aardige, zorgzame vriend voorstellen als hij. Ik prijs mezelf zo ontzettend gelukkig. Soms laat ik het misschien niet genoeg merken en dat is heel fout. Ik heb nog nooit zo'n fijne en leuke relatie gehad. Tsja, soms wat mindere momenten maar wie heeft die niet. We komen overal bovenop en worden overal sterker van. Het hoogtepunt was natuurlijk onze reis naar Australië dit jaar. Wat hebben we hier veel van geleerd en elkaar nóg beter begrepen en, dat klinkt gek, leren kennen. Ik heb zoveel respect voor hem en ben trots op alles wat hij doet. Ook dit weer. Het was zijn idee om op zaterdag 13 september onze pup op te halen. Hoe romantisch en lief is dat dan? Vrijdagavond gaan we samen romantisch uit eten om het te vieren. Waarschijnlijk zijn we zaterdag natuurlijk heel anders mee bezig, haha. (met onze pup dan hé.) 


Schat, als je dit leest: ik hou van je. 


Oeh, wat een lang verhaal is dit alweer geworden. Sorry! Toch heel erg bedankt als je het helemaal gelezen hebt. Je kunt wel merken hoe enthousiast ik ben. Als het me lukt zal ik volgende week nog een artikel plaatsen met wat foto's. Hopelijk vinden jullie dit leuk?


Tot snel allemaal.
Liefs,
Anoeska.
1 opmerking:

  1. Ahhhhhw zo schattig!!! Doet me meteen denken aan het moment dat mijn ouders gun/onze hond uitkozen :D Is wel al 13 jaar geleden...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!